Tuesday, March 05, 2013

Sayonara.. Mata au hi made...

[17 Dec 2012 ISNIN]-Last day..


Uda.. malu2  bila org nak ltk gambar dier tuk first pics..


Nak balik mesia dah.. hari nie santai-santai jer.. Sbb smlm dah kemas beg siap-siap.. Beg masa pegi sama besar ngan beg masa balik (^^').. hehe barang makan diganti dgn brg shopping.. haha (^_^)..

Lepas breakfast kat bilik, kami gerak keluar dr hotel. Check out dan gerak ke Sapporo Stn. Then naik JR Rapid train terus ke Chitose Airport.. Kitorng nak ke Narita.. so kena naik Air Asia dulu di Chitose utk ke Narita, before ke KL..


Anak jepun comel- main game x hirau keliling.


Ermm.. ( ^_')

Rasa berat dan lenguh plaks bila tarik beg time nak balik nie.. hahaha masa dtg hari tue.. cam ringan jer menyusur jalan.. sesat pun tak rasa penat (^^,)..

Kami naik train pkl 10.10 am.. sampai di airport around 10.45 am camtue.. then terus cari check in kaunter Air Asia.. Lepas check in beg.. jalan-jalan jap, lepak-lepak.. makan-makan dan solat dulu, then baru pegi tunggu kat Gate no. 2..


-----------------------------


Boarding pukul 1.00 pm.. Rasa sedey jer nak tinggalkan Sapporo yang bersalji lebat kat luar tue.. (-_-)..


Around 3.30pm.. sampai Narita..


banyak giler beg (^^')..


Oh!.. flight ke KL malam karang.. kiranya lambat lagi nak balik nie.. pkl 7.30pm baru kaunter check in buka.. so kami perlu melepakkan diri di luar nie dulu..

Setiap kedai kami masuk.. dan memasing sibuk duk habiskan duit dlm Suica-Card.. (^o^).. mcm² benda dah beli nie.. magazine jepun (yg ada muka Arashi).. air minuman dr vendi-machine dah berbotol².. roti dan sandwiches..

Then.. nak habiskan duit Yen dlm dompet memasing plaks.. last² kitorng decide tuk beli sushi 2 kotak.. masa nak beli tue kami check satu².. yg mana xder daging baru bleh order.. Tapi semuanya ada daging..



Sushi-sushian


Last² pilih yg paling kurng daging then mintak tukar ke ikan.. "Kono.. Set 3, ichi.. Set 5, ichi.. (sambil tunjuk dgn jari).. Niko nai!.. Niko dame.. Nahi.." hahah siap bhs Urdu terus.. punyalah nebes nak ckp tanak daging.. sekali org tue paham jer English skit².. (^^')

So.. bersushi-sushian lah kami untuk dinner mlm nie + roti-roti yg kami dpt beli utk habiskan duit dlm Suica Card kami tadi..


Inilah kad Suica.. before dipulangkan semula..


Oh!.. Suica card nie kalau dah habis nilai dier, bleh pulangkan semula.. nanti dier pulangkan duit deposit.. so masing-masing ada dlm ¥500 sorang.. bolehlah kalau nak buat beli air ke apa ke kat dlm tue karang..

..erm.. selain keluar masuk kedai.. kami habiskan masa di Narita Airport nie dgn me-round setiap floor.. aku jenjalan ngan uda.. Farah ngan Nana plaks berdua.. bergilir sbb kena jaga beg jugak kan.. Dan tgk apa yg Fara dan Nana jumpa.. (^^,)..

Diorng jumpa Nino Miya-chan (^_^)v


Muka bangga dpt jumpa poster Nino..


Tapi kami pun jumpa jugak.. (^^,).. jumpa Sho-kun ngan Jun lagi. Dua org sekali.. tp sian uda.. x jumpa Ochan dier pun.. takper.. next time kita carik lagi yer (^_^)..

Tapi tuelaa.. seminggu kat sini.. dr Tokyo sampai ke Sapporo x jumpa poster Arashi. Even kat Tokyo Dome pun xder poster.. ntah apa² ntah diorng nie, buat konsert x ltk poster. Tak buat promosi ker?- ayat x puas hati.. (^^,)


di ambil dr kejauhan sbb ader pak gad di situe..


Te-hee..  (^__^)v


Lepas masuk dan lepak di Gate, ada lebih kurang 2 jam.. tp penat nak merayap sana-sini.. so duduk jer kat situ sambil tgk Hey,hey,hey! kat Tv.. kebetulan diorng interview Smap dan Gackto-san.. Bolehla.. terhiburlah juga rasanya..

Tapi cerita kat tv dah habis awal, x sampai lagi masa untuk depart.. so kami jenjalan kat kedai² tepi-tepi gate.. jumpa plaks mochi.. comel la plaks dibungkus leklok.. So kami borong mochi.

Bimbang ada ingredient x halal.. kami minta tolong dgn sorng pacik jepun kat situ yg pandai ckp melayu (^_^).. Pacik tue baca sambil translate satu².. then dier conclude sendiri.. "erm.. xder.. xder.. boleh makan nie ".. haha comel giler pacik nie.. (^^').


-Flight kitorng sampai tepat pada waktunya..



Makanan kami dlm MAS..



Erm.. It's time to go home.. (T_T).. sedey nyer.. tanak balik mesia.. huhuuu


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...