Saturday, December 29, 2012

Japan Winter Trip 2012 Starto!


Buku Merah (..jgn lupa bawa) dan Visa..


Sukanya~ sukanya~ sukanya~ haha (^o^)..

Seriously keja giler! Un-sangka-rable and so last minute punya plan. Asalnya nak pegi awal thn depan, ada Snow Festival di Sapporo.. tp bila bincang² sesama kitorng.. cuti yg semua boleh cuti bersama adalah end of this year.

So.. Uda-chan yg mmg berkibar berkobar-kobar semangat wakon yosai dier nie, dah siap kaji train routes and lines kat sana.. then siapkan tentatif program yg sgt detail lagi effective (^-^). Cayalah..

Aku? haha.. siap tanak pegi lagi.. ahhaha.. siap ckp bahayalah.. x sedap hatilah.. tp dlm takut² tue, aku dah siapkan dah surat mohon visa + surat apply cuti + surat akuan majikan dan dptkan salinan account statement (^^')..

Kompius budak-budak nie ngan aku.. nak gi ke tanak nie? haha.. gome-gome.. Pegi.. Pegi.. Jom kita pegi Japan jom.. Jom gi jumpa shokun jom (^__^).

.. dan beginilah Japan Winter Trip kami bermula.. Yatta!!


[9 Dec 2012 AHAD]-Day Zero


Wajah-wajah girang nak jejak bumi sakura..


Minta tlg abgwan hantarkan kitorng ke KLIA. Memula bah jer nak hantar sama.. tp last² mak pun ikut sekali.. Bah bunyi² juga kenapa x ajak dier.. Haha.. bimbang agaknya 4 org anak pompuan dier nak gi jalan-jalan sendiri.

Kitorng senyum jer.. next timelah kita gi sekali (^_^).. pujuk kitorng sambil mencari peluang untuk diri sendiri pegi jenjalan lagi lain kali (^^')..

Then lepas dah settled check in beg² yg penuh dgn makanan (^^!).. diorng pun balik.. Tinggallah kami ber-4 yg nampak sgt tenang di luar tp hati di dlm mcm nak tercampak keluar haha... Hontoni tanoshi desu!

Saiko na~..


Menunggu di Gate.. Gate 9


Around 10.30.. kami start turun untuk ke gate.. Flight kami depart pukul 11:35pm dan akan amik masa 7 jam untuk sampai ke narita.. hoho lama jugalah duduk dlm kapal terbang nieh.. Sempat lapar semula nie (^^')..

Tapi takper.. kami semua mmg dah rindu nak makan masakan flight yg dihidangkan oleh krew² kapal yg best nieh.. (^_^)


Dinner? Ke sahur untuk malam nie? (^,^)


Selepas 2 kali makan, 1 round movie the Proposal dan dua kali bangun dr tido.. akhirnya sampailah kami di Narita Airport... ini jer gambar yg dpt di snap.. yg lain² x dibenarkan (^^,)..


Narita Airport..

Masa sampai Narita.. tiba-tiba rasa bimbang sbb yelah antara kami ber-4.. uda-chan jer yg agak mahir berbahasa Jepun; hasil drpd menonton Arashi variety show.. (baru nak rasa bimbang? (^.^)..) Tapi then ada jer pegawai yg boleh berbahasa Inggeris.

Terus rasa lega..

Airport Narita mmg tip-top.. mudah jer.. bila dpt pegawai yg kurang mahir English.. kitorg guna isyarat tgn jer.. Elok jer diorg melayan kami yg x tau ckp jepun nie.. tak mcm kat Paris Beauvais Tille dulu.. Manusia sombong!.. Eh!.. Emo plaks (^_^)..

Then.. Erm.. activiti² lepas nie.. kita sambung kat next post..

Till then.. Jya ne~




3 comments:

Anonymous said...

Salam dear, nak tnya boleh x dapatkan full itenary percutian awak ke japan? Kalau boleh, nak mtk whatsapp kte 0193556447. Thank you!

NedLi Sakurai said...

jenuh jugak nak taip semula, semua 11 harinyer itenary kat wassap (^_^).. Bg email add boleh tak?

Nuzul Hazwin said...

Salam. Dear,saya pon perlukan itinary ke japan. Email ke nuzulhazwin@gmail.com terima kasih sgt2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...