Saturday, March 17, 2012

China Treasures: Dim Sum..


Sempena nana konvo rabu lepas, kami pegi makan dim sum together-gether (^_^)v.. Uda mmg pandai cari tempat makan yg besh2.. Sukis!

Actually mmg lama dah terasa nak makan dim sum.. tp susah nak jumpa yg halal dan sedap. Kalau dpt pun, cuma wantan goreng, itu pun yg Fara buat jer (^^,)..

Oklah.. ini dier antara hidangan yg kami cuba di sana..



Deep Fried Yam Paste with Chicken



Crystal Prawn Dumplings (Har Kau)

Deep Fried Yam Paste tue sgt sedap.. lemak-lemak tawar ubi keladi tue mmg sgt kena dgn inti ayam dier yg savoury.. dan Crystal Dumplings tue.. kalo lebih juicy lebih best kot.. tp udang dier fresh..



Deep Fried Dragon Beard Dumpling



Mini-Yummy-Tasty yet Not_too_sweet Egg Tarts

Tat telur nie sedap.. dan x manis sgt.. dan kitorng siap order lagi untuk 2nd round (^^').. siyes sedap.. saya suka! (^o^)



Honey Lotus Paste Ball with Sesame Seeds



Diced Duck Meat with Assorted Veg Served on Bed of Lettuce

Yang nie kureng skit.. dan agak garing dan hangus. Erm.. pihak restaurant perlu amik perhatian yer.. rasa pahit bila makan tadi.. (^^,)



Whole Seafood Dumpling Served in Superior Stock..



The Deep Fried Glass Shrimps with Chilies

Glass Shrimps nie x best.. kami x habis pun.. Tapi Whole seafood soup tue ok.. walaupun rasanya sedikit tawar.



The Fried Mermaid Fish with Lemon Sauce a.k.a Sepat Ronggeng Goreng Garing bersama Sos Lemon (^^")



Beancurd Skin Roll with Mushroom



Steamed Chicken Siew Mai with Fish Roe



Their famed Steamed BBQ Chicken Bun- Umai!!.. Mecha2 Umai!

Pau ayam dier super-duper besh!.. Sgt gebu dan lembut.. bak kata uda; bagai pari-pari yg masak.. dan agak mustahil kalo nak bayangkan manusia bleh masak pau segebu dan selembut dan sesedap ini (^^")..

Over laks kan.. tp mmg kenyataan.. pau ayam dier mmg sgt sedap, mcm melting jer bila dikunyah.. silalah cuba (^_^)v



err.. yg nie apa nama dier erk? ( ^-')?



Deep Fried Prawn Dumpling with Salad Sauce



Deep Fried Shrimp with Mango

Alhamdulillah.. kami sangat kenyang… Dim sum yg dihidangkan pun sedap dan lazat.. bila perut kenyang, hati pun happy.. (^_^)



Nana & Fara



China Treasures; SDCC, Bukit Kiara, KL.


8 comments:

kuizikel said...

mak aihhhhhhhhhhhhhhh sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sambil scroll sambil meleleh air liur

NedLi Sakurai said...

hehee.. mmg sedap.. tp kena pandai pilih menu la.. sbb ader yg x sedap (^_^)..

ahLia teeeetttttt..... said...

sedap nye.. saya suke dim sum!!

NedLi Sakurai said...

Ahlia, try la mkn kat sinie... sedap!! (^_^)v

OnaX said...

ko buat aku LAPOOOOO!!!

NedLi Sakurai said...

post nie mmg nak bagi semua org drooling pun.. (^^,)

whooz said...

last year, company saya makan2 di sini. beli kupon di groupon...hehehhe. pulut yg dibungkus daun apa ntah tu, x order ke?
aduhhhhh semuanya sangat sedap ok!

NedLi Sakurai said...

whooz.. x order yg tue.. tatau nama. kitorng main ikut gerak hati jer.. order yg di atas nie. haha

.. next time maybe..(^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...