Saturday, February 26, 2011

Maher Zain- Live in Concert 2011



Di pagi Jumaat yg indah tetiba dpt msg dr emi.. "Angah, ada kat shah alam kan? free tak?".. (>_<) ngeee.. bunyi2-an sms berbaur spt bulan akan jatuh ke riba itu disambut mesra.. "free jer, kenapa?".. dan sms seterusnya.. "Nak ajak pg tgk konsert maher zain.."

Yatta!.. x sesia aku turun KL.. smlm dpt makan+ together2 kat William.. hari nie dpt tgk konsert Maher Zain plaks.. so, tanpa lengah perlawaan diterima dgn hati yg sgt excited. Tak terlintas pun bleh dpt tgk konsert MZ nie.. Alhamdulillah, ader gak yg nak pelawa kiter (^_^).




Terima kasih Emi.. Apit, Abg. Nan dan yg lenlain. Terima kasih daun keladi.. lain kali ajak la lagi (^^ ')..

Oh!.. cuma kamera enset jer yg ada.. so dapatlah amik dua-tiga keping gambar.. itu pun dr kejauhan.. kalo saya ader Nikon D7000 bleh la amik muka Maher Zain dgn lebih jelas/dekat.. -huhu gome ne~


Gambar-gambar sepanjang konsert..







kerlipan bintang lampu enset pengganti lighter (^_^)


Live performance mmg best sbb dpt dgr suara penyanyi terus dr mic-speaker ke telinga. Then masa konsert siap bleh request tue nak suh nyanyi lagu apa hehe (^^,).. masa dah nak akhir2 tue.. penonton siap suruh encore!.. "Encore!.. Encore!.. Encore!.."

heheh.. xder.. xder tipu jer.. itu kalo tgk konsert Arashi.. (^^ ')..


Masa dah nak closing tue, semua penonton jerit2 "Maher!.. Maher!.. Maher!.." so nak tak nak.. MZ terpaksa nyanyi lagi.. Lagu For the Rest of My life 2 kali.. InsyaAllah pun, yg versi BM dan BI.. then lagu terbaru Freedom.




live form the concert


Kata MZ, lagu Freedom nie special.. khas untuk yg dtg konsert malam tadi.. sbb lagu dr latest single MZ nie first time diperdengarkan kpd kami..


OKlah.. last pic..

khas untuk Uda-chan (^^,).. dier suka penyanyi yg nyanyi sampai pejam2 mata nie (^^!)..





6 comments:

dropmental said...

ces... maknanya ko masih ada kat sini lagi laa ek???

NedLi Sakurai said...

tidak... sy sudah pulang ke Kuantan..(^_^). Gome nasai

amoi said...

waaaaaa...besnyee dpt tgk konsert MZ free..hhuhuhu...

NedLi Sakurai said...

tue la.. rezki..rezki.. (^^,)

cik kodok said...

Wah untungnya.
Dpt jumpa dia secara dkt x?
Berapa jam?

NedLi Sakurai said...

Konsert dier dlm 3-4 jam gak, tapi bukan MZ sorang.. ader group in-team, penyanyi Kump Padi tue.. then dua org lagi, si Mesut & Irfan Makki..

ermm peluang nak jumper tue mmg ader.. tp sgt letih so dlm kepala duk ingat nak balik jer (^^ '). mcm tak terpk laks nak mintak amik gambar sesama (^^,).. dan skrg rasa mcm rugi laks.. huhu.. tunggu thn depan la kot.. kalo ader rezki lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...