Saturday, February 05, 2011

A Family Barbeque Day Party


Sempena cuti CNY thn nie.. aku ngan radie plan nak lepak2 buat BBQ kat rumah dan makan2 kami adik-beradik jer.. tetiba mak dtg dengan idea bernas.. kenapa x kumpul semua family kita dan buat majlis tahlil? Tahlil dan BBQ? haha mcm x kena jer.. (^^ ')

then mak sambung.. "xyah panggil org surau.. Kita-kita pun dah cukup.. Aingah kan ade, bleh jadi imam.. x pun emi atau apit bleh jer jadi backup.." So hasil perbincangan dua beranak di depan tv sambil tgk citer korea berkonklusi: ~buat majlis untuk family berkumpul + bacaan tahlil + BBQ..


---------------||---------------



Iffah sampai paling awal.. (^_^) bagus2 bleh tolong idupkan api.. Tahlilnya waktu asar.. so dalam pkl 3 lebih dah kena hidupkan api.. tempat BBQ kitorng bah yg buatkan (^^,).. setiap kali BBQ, setiap kali tuelah bertukar tempat bakarnya (^_^)

yg lama tue dah nak roboh.. so bah kata kita gunakan apa yg ader di sekitar kita jer, janji bleh masak (^_^). Best ebah nie.. kreatif cam aku.. Eh! ke aku yg kreatif cam bah? (^^ ')

So.. after selesai bacaan yasin tadi.. acara BBQ pun bermula..



Pakchu & Angah kecik



Bah sdg menunjuk bakat membuat rojak



Apit & his niece -sedang mencari chicken wings yg hilang..


Oleh kerana masa BBQ last time, ayam lambat masak.. so kali nie.. lepas perap ayam 2 jam, we all rebus bagi ayam2 tue masak dulu (^-^).. nanti bakar nak bagi garing jer atas arang tue nanti..

Oh! (^-')/ dan konsep-tema hari keluarga kali nie BBQ & ala2 potluck.. so agak variety gaklah menu hari nie.. mak dgn rojak buah ala nenek esahnyer resepi; Makni bawak karipap pusing; radie sponsor ikan (sotong & udang tidak dibenarkan sbb ramai dah kena gout (^^ ')..)..

Chu bawak meehoon SP, Maklong confirm2lah nasi lemak (^_^).. teh bawah bubur & keropok.. Chik sponsor buah-buahan.. etc



our beloved etok



Wiwi..


Memang seronok dpt kumpul2 semua org camnie.. dan walaupun xlah seramai hari raya.. tp berbaloi dan meriah juga..



Justin Bieber- berketayap hitam-putih


Sejak digelar Justin Bieber, Syapin sering tertunduk malu.. sampai ke pinggan tunduknyer.. hehe. ke takut dgn paparazzi? (^^ '). hahaha.. Nie Abg Chik la nie.. dier yg mulakan.. sian syapin; malu2 dah (^^,).. tp kalo pandang2 mmg ader iras pun (^-^)..

Justine Bieber pakai kopiah dan jubah (^_^)..



.. kat sinie korng lepak yer (^_^)



3 generasi- Mak sedara, anak sedara, cucu sedara (^_^)



Makcik Syirah dan anak2 buahnya- Widaad & Amir



//Terima kasih kepada semua yang hadir.. hope lenkali leh kumpul reramai lagi.. insyaAllah Raya Puasa (^_^)/..

4 comments:

cekkeya said...

aisyh...justin bieber tuh umur bpe? sama tak dgn yg real punye umur???

NedLi Sakurai said...

Syapin baru form 1 (^_^). Justin Bieber umur baper?

amoi said...

weh bbq guna keta sorong?very creative..ehehehe...

NedLi Sakurai said...

hahah.. ayah akula tue..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...