Monday, January 24, 2011

Hujan Bunga..


Lagu nie kiyut!.. saya suka (^_^)






Hujan Bunga di Kuala Lumpur-Ana Raffali

Ramalan kaji cuaca kata
aku kan jatuh cinta
tapi tak pula beritahu dengan siapa.
Lalu hari ini ku berlari
mencari-cari
si dia yang bakal
miliki hati ini.

Mungkin dia ada disitu,
tersenyum padaku,
namun malu-malu.

Hujan bunga di Kuala Lumpur
kini sudah tiada masa
untuk mencari payung
berteduh kita bawah surat khabar
lalu terbaca berita kata
hujan ini tak akan reda.

Ikut rasa ingin sahaja
aku hampirinya
tapi ku takut apa pula kata semua.
Bukan senang untuk
ku meluangkan masa ini
sekadar peluang mengisi
ruang kosong hati.

Mungkin dia ada disitu,
tersenyum padaku,
namun malu-malu.

Hujan bunga di Kuala Lumpur
kini sudah tiada masa
untuk mencari payung
berteduh kita bawah surat khabar
lalu terbaca berita kata


hujan ini tak akan reda.



//TQ erk, Ana Raffali.. for a lovely song (^-^)v

2 comments:

kuizikel said...

hahaha bila aku dengo lagu ni kat radio, aku mula mencari logik, hujan bunga? rasa cam merapu je.. kakakaka

NedLi Sakurai said...

ekekek.. (^^,)

maybe dier nak menggambarkan bunga sakura yg berguguran atau peputih salji jatuh dr langit.. but since Malaysia xder semua tue; dia try syncronizekan dgn malaysia culture/nature, gantikan dengan hujan..

And it was agak kurg romantik di situ.. so tukar kpd hujan bunga (^^')... aku rasa laa.. btw.. knp aku beria backup ana raffali nie? hahaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...