Saturday, July 24, 2010

Day 13: Outing.. & Theater Peter Pan


19 June 2010 [Saturday]
Day Activity...

Hari nie keluar ke town.. teman kak eita bershopping dan adik-adik sight-seeing Bandar Aberdeen (bunyi mcm aku laks yg duduk sini (^^')..)


Oh! ( ^_') Lupa nak ckp..

Kak Eita baru sampai smlm malam.. dier nak gi kenduri kawan dier kawen kat Jordan esok lusa.. so alang² singgah jap Aberdeen, bleh jumper kawan² dan jiran² lama kata dier (^^,)..





00oo00ooo... kak Eita banjer yer.. senyap jer yer diorg berdua nie yer.. (^^,)



So.. aper yg ader di town yer? Ermmm.. Mark & Spencer.. Primark.. ermm apa lagi yer? Hahaha.. x ingat.. lama sgt kat M&S tadi..





pastu gi beli chocolate Thorntons. Kak Eita kata chocolate nie yg terbest kat Aberdeen, then gi makan-makan fries di McD jap before sambung shopping..



Kak eita yg gerek..


sejuk yer skrg nie, dah cam budak Eskimo dah nie (^^’)hee..


..and I wonder how Kak Eita able to eat this ice cream (^^i)..
oh! luper dier ex-aberdonian (^^')..


We all pegi Clark Shop.. sbb aku mmg sgt-sgt-sgt perlukan sandal; dan since harga pun half price, design tue pun xder kat mesia, maka dptla aku sepasang sandal merah. Selamat tinggal En. HushPuppy yg menyakitkan.. Hello En. Clark yg selesa (^_^)/..



.. nampak sgt baju pinjaman (^^')..


bersama hasil tangkapan



Sedikit gambar yg diambil sekitar town (depan tue jer la pun.. (^^i)..) sementara tunggu uda-chan dtg jemput kul 4.00pm







---------------------------------


Night Activity...




Aktiviti hari nie tidak berkesudahan dgn melepak di rumah sj.. we all sambung dgn menonton teater dongeng klasik.. (^^,) Yay!.. saya suka!

Kebetulan masa kami dtg tempat uda-chan, National Theatre of Scotland brought us Peter Pan-the lost boy in new version. Teater ini adalah adaptasi drpd salah satu bed-time story yg sgt digemari oleh kanak-kanak; created by novelist JM Barrie (1860–1937)..



Sampai senget-senget pala, punyer nak masuk dlm gambar (^^')


..kak khalizah, me, nana, Farah & Kak Eita..





abg peter pendek pan yg kawaii.. sungguh dier comel.. ('-^)


Erm.. x banyak bleh dicerita sbb walaupun new version.. jalan cerita x banyak di-ubah.. starting with Peterpan merayau2 mencari bebayang dier yg suka main aci ligan dlm bilik tido anak2 Mr Darling...

Kemudian, lost boy nie membawa 3 org anak2 Mr Darling (Wendy, John and Michael) mengembara dr Edinburgh ke Never-never Land. Props yg digunakan taklah sehebat dlm teater Puteri Gunung Ledang, tp cukup utk menggambarkan plot cerita.

erm.. kira oklah.. aku kasik 3.5 bintang drpd 5 (^^i).. tp apa-apapun hari nie mmg cukup terhibur.. tq uda sbb plan-kan aktiviti hari nie.. tq semua-semua yg join sesama tgk teater hari nie jugak.. korg semua mmg best (^_^)v






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...