Thursday, July 01, 2010

Day 1 : Summer Holiday 2010


Yokatta.. dah selamat pun sampai Mesia (^_^)...

since sebulan bercuti so sebulan gak blog nie terabai.. so nak update cerita yg dah berlaku sebulan yg lalu..yosh!! (^.^)/




----------------------------------





05 June 2010: Summer Holiday Starto!

hari nie, aku.. Fara & Nana perlu gerak ke KLIA. flight we all pkl 2315 mlm nie.. transit di amsterdam then fly ke Aberdeen (^_^) saiko naa~~... since kena pg KL, so bah ngan mak tlg htr-kan ke KLIA... lepas final check pasport + ic + dompet + beg untuk check in, beg untuk hand carry, tepon, kamera, v-cam dll untuk beberapa ratus kali.. so we all pun gerak ke KLIA.

sampai KLIA dlm pkl 6 ptg.. cuak giler biler kaunter tiket x bukak2 (^^i).. first time jadik ketua rombongan, che Ned nebes skit kali nie (^^ii)... After settled urusan di kaunter, mak-bah balik tido umah selayang... then we all masuk dan lepak2 kat area gate... biar sampai awal, jgn tertinggal flight ne~? (^^,) ~giler semangat.

so.. dr KL ke Amsterdam amik masa dlm 12hours 40minutes.. then change flight amik masa dlm 4 hours, after that 1hours 25minutes jer ke Aberdeen.

We all naik KLM kali nie.. sgt_sgt dimanjakan dgn makanan (^^,).. tgh2 tido terjaga sbb diorng nak kasik makan hot noodle or refreshing ice cream? ~hahah nanja kore.. camner nak pilih ntah (^^ii)..

So.. sampai Amsterdam pkl 0550 pg camtue.. so we all relek2 skit lepas survey2 mana gate nak kena tunggu nanti. shopping2 skit.. amik2 gambar.. pastu memula ingat nak gi museum (giler aah airport nie ader museum ne~~) tp museum under construction la plaks.. so just rayau2 jer area2 gate kat airport...



Fara..


Nana..


Then masa dan sampai.. kena gerak ke Gate.. uda pun dah msg2.. jgn shopping2 lg, kang tertinggal flight.. huhuh aku hanya mampu memandang kedai perfume yg tgh buat harga runtuh tue dgn pandangan sayu.. ~minna, gome ne~.. x dpt beli korng untuk buat koleksi (T_T)


06 June 2010 [Sunday]
So.. then we all pun selamat la sampai di aberdeen.. Uda dah tunggu kat tepi pintu ketibaan hehehe tashikani!.. sampai2 terus bawak pg car-boot sale (^^!).. Oh! Before that.. jumper kak khalizah ngan sapa erk sorang lg tue.. hehe jr Uda.. sesama gi jalan kat car boot sale gak.. Saiko! Hontoni suki desu!..





Pastu, balik rumah uda, htr beg dan melurus2kan pinggang aper semua before gerak ke rumah Wanis.. Wanis buat makan2 sempena ketibaan kitorng di bdr Aberdeen. heheh terharu tp tuelahh rasa bersalah laks ngan wanis.. x sempat belikan roti canai special dr Mesia untuk dier.. huhu.. Wanis, gome ne~..

hait.. itu jer la kot untuk intro.. nanti lepas siapkan proposal baru sambung next day nyer cerita.. Jya!

6 comments:

kuizikel said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh besttttttttttttttttttnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

WAN15 said...

te~ he~ wanis x kesah ne xdpt roti canai.. ;D

gomenasai~ xdpt nk squeezed in schedule para delegasi yg pack ittew utk jln sesame p loch ness..sygnye, x smpt jpe last2. nt jptla saya ke kontan ek! :p

yokatta neh, slmt smpai~ jetlag x? (",)

cekkeya said...

besh best!!!

kui, bila kita pulak nak g jenjalan obersi nih? ahahha

NedLi Natalisz said...

kui,
te-he.. (^__^)


Wanis,
kalo nak squeezed schedulekan.. kena buat cam uda.. start dr last yr plan (^^i). Erm.. actually uda ader gak ckp nak masak mee kari ajak korng makan reramai kat rumah.. tp tuelah, dgn flight delay laa.. tertinggal train la.. tertambah program dlm schedule la kan.. terus jadik x sempat (^^,).

Dtg kuantan laa.. raya nie ke.. bleh rasa cheese cake/ choc cake kitorng laks (^_^)v

( ye.. sy masih jetlag lg nie (#_#)v.. )


Cekkeya,
jom kiter plan gi jepun nak? tgk konsert Arashi bln 8 nie (^^)v.. Eh! knp aku laks yg menjawap nie (^^!)

amoi said...

haha..jeles..i wish dapat ikut ko ari tu...huhu..

NedLi Natalisz said...

be extra carefull with what u wish for.. hahah ko better dgr dulu cerita pahit maung we all sepanjang seperkelanaan tue baru sebut balik nak ikut ke idak.. ne~ (^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...