Sunday, March 28, 2010

How to Train Your Dragon


huhu.. comelnya poster nie!! suki!


After siapkan kerja skolah indi-assignment (yay!, aiba masaki yay!!).. aku ajak ona gi melepaskan tense (^^,).. so we all gi tgk movie; How to Train Your Dragon nie.. citer yg best, klakar, sedih, seram-sejuk.. semua ader + watak hero yg comel + naga yg kakkoi-kawaii... ~hohoh mcm tau² jer aku suka semua benda yg comel² cam sho-kun (^_^)..

Okey, jom kiter review..

Filem nie mmg sgt enjoy untuk ditonton, santai, animasi yg sgt bagus.. kemas; dan bleh rasa mcm tunggang naga masa tgk citer nie, seseram naik roller coaster rasa dier (^^i) tp mmg fun... hontoni tashikani! Kalo base on the story line, cerita nie mmg wajib tonton.. Tp kalo bawak najla mesti dier takut skit masa part yg jumper naga induk tue (^^,)

Movie nie berkisarkan tentang seorg remaja lelaki berketurunan Viking. Dier bleh dikatakan agak loser sbb tak mampu nak bunuh naga² yg bnyk menyerang & mencuri ternakan² di kampung mereka. Walhal (Walhal?) dier anak kpd ketua puak Viking yg sgt terkenal dgn kegagahan menentang naga² yg jahat itew..

~adeh laa ayat aku agak ke-skema-an, baru lepas habis siapkan assignment.. gome ne~ dung! dung!


oh!.. ( ^_') berbalik pasal budak Viking nie tadi..

Since dier sgt lembut hati (x mampu bunuh walau sekor naga pun) tp degil dan sgt rebel, dier dah langgar Viking-nyer expectations, biler satu hari dier jumper sekor naga yg paling dikehendaki yg mana dier pernah lastik dlm hutan dan...


Eh!.. ermm.. (‘_~ )

pesal aku nyer ayat cam x baper best jer nie ek?.. huhuh... malaslaa nak tulis dah.. korng tgk la sendiri citer nie.. tp siyes ckp.. best citer nie.. kalo suker shrek dan kungfu panda, for sure korng suker gak citer nie.. so aku kasik 8 bintang. Selamat menonton!



//Ye..ye.. saya nak beli Nite Fury tue sekor.. baper ringgit?



4 comments:

cekkeya said...

mahal tuh night fury. ahahha macam kartun lilo n stitch pun ada kan?

yan dah tgk gak. best best!!!!

NedLi Natalisz said...

biler yan sebut baru perasan ader mcm stitch laa si night fury nie (^^i)

LensaGilaIni said...

ye btul..suke citer nie 3x tgk....

NedLi Natalisz said...

sampai 3x tgk.. mmg betul2 suker la tue (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...