Sunday, March 14, 2010

Aini in Wonderland..




Masa nak beli tiket tadi, we all terserempak ngan sowang pakwe ensem. pakai baju kemeja putih, tak tuck in, then lengan baju cam lipat-lipat skit kira tahap kakkoi ala Matsujun la. kakkoi jer, tp kalo ensem, ensem dier lagi drp Jun. (^^i)

Since dier ensem, aku kerling la skit (hoho (^.^) suki desu!).. sekali dier kerling balik.. (Kyaa!! kantoi! Hazukashi!.. Hazukashi te!(^^\), tp suki!.. hontoni suki desu!).. tp sampai situ jerlah.. xderlah nak pegi mintak no tepon laks kan (^^,)..

pastu biler tanya nana, suh dier tgk, nak kan pengesahan.. nana ckp dier x nampak ensem ke idak, sbb mamat tue dah membelakangkan kitorng.. kalo usha lelebih kang lain laks jadinyer (^^i) ~Adeh laa budak nie mata x cekap betul (^^ii)..

then sampai giliran kitorng beli tiket kat kaunter. kebetulan dpt budak kaunter tiket (BKT) yg sama ngan pakwe ensem tadi dpt ngan member dier. elok jer memilih2 seat wayang.. tetiba budak pompuan nie bunyi..

BKT: tadikan ader sorng tue, ensem tau
Aku: Ha? oh! yg pakai baju putih tu kan?
BKT: Ha'ah.. ensem sgt.. tp tatau la dah kawen ke blum
(mata bersinar-sinar bahagia

Aku: Eh! dah.. dah.. suami kiter la tue
BKT: Eh! Alamak, sorry.. mintak maaf la yer.. tatau (muker cuak giler)
Aku: Hahahah.. xderlah tipu..tipu.. pakwe kiter..pakwe.. bakal pakwe
BKT: Oh! sorry.. so.. nak seat yg mana?
Aku: amik yg nie, 4 nie... (terus tukar topik.. (^^i)..)

suka-suki jer ngaku ne~? hahah..Wang~!Wang~!!.. tp kalo jadik pakwe pun takpe.. ensem. miahaha.. and skrg aku laks yg wondering.. mamat tue dah kawen ke blum (^^!)~Aini in wonderland.


Oh! (^_^)

btw.. Alice in Wonderland kira oklah.. Kisah nie adaptation from bedtime story or cerita kanak-kanak tue. kisah Alice budak yg suker berimaginasi dan penuh dgn curiosity kejar sekor arnab yg sgt kelam kabut sbb terlewat nak pegi hi-tea. Then tetiba dier tersedar yg dier dah masuk ke dunia lain; Wonderland.

Cerita asal aku x berapa sure, tp kalo tengok pengarah cerita nie (tim Burton), for sure movie nie dah diubah-suai, ditokok-tambah jalan cerita asal + ditukar2 background screen spy lebih bersifat gothic. Tp oklah, nice movie.

Actually aku teringin sgt nak tgk pun sbb ader Johnny Depp, xder sebab yg lain (^^i).. but then, cerita dier aku consider as natural jer.. Hence, aku lagi suker Percy Jackson & the lightning thief kot (^_^). So untuk Alice 6 bintang jer laa dan untuk abg Johnny saya kasik 9 bintang (^^')v..



Level of happiness for today:
Takai! Hontoni ureshi desu (sgt happy).. Yey! Aiba Masaki Yey!\(^o^)/


7 comments:

kuizikel said...

apsal BKT tu peramah sgt wei? ke sbb ko customer tetap wayang tu? apsal tak snap wajah...

NedLi Natalisz said...

Wang!Wang... hahaha tue laa peramah bebenar.. seingat aku, baru tiga kali aku tgk wayang kat situe. erm.. maybe dier terlalu gumbira dpt jual tiket kat pakwe ensem sampai nak kongsi ngan semua org (^^ii).

erm.. gambar seperti biasa x sempat nak amik.. tp kalo ader manusia lain yg kata ensem, kiranyer mata aku x salah la.. mmg benar2 ensem la kan (^^,)

tunbegia said...

sungguh cute jer gambar kat atas tuh,

salamm,

amoi said...

haha...ko pki ilmu apa ni sampai orang peramah giler ngan ko..haha...

rugi weh tak usha pakwe tu lebih2..mana tau dia ajak tgk wyg free..ehehehe....

weh bkn citer percy tu tak best ke?

NedLi Natalisz said...

aku usha terlebih sudah (^^,).. tp takkan nak ikut balik laks kan lagik pun kena control macho (^^i)...

BTW.. aku suka citer percy jackson(^^,).. suki! suki!! hontoni suki desu!

Anonymous said...

cite tu sesuai ke utk anak dara aku bawah 5 thn tgk? aku tgk promo dia cam ada unsur ganas jek?

bis^ler ni^

NedLi Natalisz said...

erm.. ader scene potong kepala naga kak bis (^^,).. tp abg saya bawak jer anak2 dier pg tgk.. anak buah saya sorng darjah satu sowang blum masuk 6 thn lg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...