Tuesday, February 23, 2010

The Good "Old-days"..




Hari tue we all ader lawatan, kena naik bas.. then aku berkesempatan borak² ngan salah sorg kawan aku nie.. selalunyer we all just senyum2-pandang2 jer (^^,). Dia kouhai, junior dr segi umur.. then tetiba dier tanya aku umur baper?

Since dia pompuan, aku pun ckp laa.. “2*tooot* tahun”.. pastu dier terkejut.. “betul ker?” hahaha bleh dier tanya balik kat aku cenggitue.. (^^i)..

Aku : kenapa? (aku gelak-gelak)
Dia : tak macam 2*tooot* pun..
Aku : Hah! tak gaya? Nampak lebih tua ke?
(sambil risau kot² ader kesan penuaan di wajah)

Dia : tak.. ingat muda lagi (sambil senyum ikhlas)
Aku : ek, yer ker?.. Kalo camtu, tlg rahsiakan pasal umur tadi, yer!
(sambil buat aksi 1 jari di tepi pipi ala-ala aiba)


Pastu dia sambung “abg ngan kakak saya baya-baya akak laaa... tp diorg nampak tua laa, hehe”.. ureshii!!.. Tashikani ureshii! (^^i)... Rasa mcm nak blanjer makan Mc D jer biler dgr ayat cenggitue ne~?(^^,).. patut laa dier mcm hesitate jer nak panggil aku "kakak" before nie.. (^_^)




Aiih..

nie yg menambah keyakinan nak carik kapel org muda diri nie..

te-he (^^i)


//err.. Sho-kun, kekkon shite kureru!.. iyo te? (^^’)

6 comments:

amoi said...

aku rasa geng2 kita semua awet muda la...ahahaha...best2...

NedLi Natalisz said...

hahaha betul-betul.. ureshii ne~

kuizikel said...

adakah termasuk aku? hahahahaha... usia bukan penghalang, cehwah.. tapi jgn la yg di bangku skolah yer... :D

NedLi Natalisz said...

Dang!.. takkan budak skolah kot kan? biarlah dier lepas SPM dulu baru bleh ajak bercinta.. haha kalo baru SPM.. thn biler nak ajak kawen-nyer nie kan? (^^i)


erm.. btw, bleh laa pojan.. geng-awet-muda tue, ko termasuk laa sekalik, aku benar kan (^^')

amoi said...

haha...ari tu aku gi kuala gandah, ada tour guide tu ingat kitaorang budak kolej...wuhuuuu...best2

NedLi Natalisz said...

hahahah.. seronok kan? biler disalah tafsir masih budak skolah (^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...