Monday, September 28, 2009

Raya kan sebulan...





Selamat Hari Raya… wahhh dah seminggu ne~ kita raya.. tp aku tak terupdate blog aku nie.. sian dier makin usang… maybe aku perlu tukar banner kot.. kasik lebih arashi biler nak tulis blog (^^ii)…

Oh!.. raya kali nie lebih best dr last year, sbb utama, semua anak pompuan mak dpt berkumpul, kitorng dpt beraya di rumah baru, then aku dpt habiskan target bulan ramadhan aku, then kitorng semua dpt pg solat sunat raya sesama (kalo x ader jer yg x dpt nak solat sesama)..





Tapi ader gak yg x best.. sbb separuh drpd tugas kitorng time raya semuanya Ton dah siapkan.. termasuk gosokkan baju raya.. dah xder siapa nak rebut-rebut siapa kena gosok baju, sapa kena pasang langsir aper semua. Pastu kitorng sampai kelmarin pun, mak dah beli semua brg-brg untuk buat lauk raya (-_-) hurm..

Bukan lah x best, tp kurang nikmat la.. dier macam.. "Oiuh?? Nan ja korehhhh!!??. Semua dah siap ne~?”.. haa camtue la lbh kurng.. kurang nikmat membuat persiapan raya (^^,)


Oh!.. ( ^_')

Raya mlm ke-4 kitorng buat family gath BBQ Party.. saiko ne~ sbb hampir semua org ada.. berbaloilah penat lelah kitorng berempat siapkan ayam perap, daging, sosej apa semua dr pagi kan..

tp x sempat nak bergambar beria² sbb penat giler.. org lain sibuk bergambar, aku dah terlelap atas kapet dlm bilik mak (^^i)



petugas-petugas terlatih untuk majlis BBQ



gambar-gambar malam BBQ







3 comments:

Nafis^_^ said...

thanks jemput dtg mkn bbq..mmg sodap..sompek jgk la eden mkn ayam bakar tuh..seb baek..
and thanks sanggup melayan aku dari mula sampai balik..sampai ko x main bunga api dgn bebudak lain..radhi je yg x layan aku..heheh xpe..samat arie ghayo..!!

cekkeya said...

wah wah wah, baju t-shirt tuh sama semua ye...

tapi, npa plaks ada yang sensored tang gmbr yang bawah after gmbr tshirt ramai-ramai tuh?

eheheheh

NedLi Natalisz said...

Ummi nafiz,
radie tue mmg cenggitue.. main bunga api sampai x ingat kat ko.. hampeh tul (^^i) (dier segan kot.. sbb luper htr sms raya).. thanx jugak sbb sudi dtg. sian ko kena dtg beraya memalam..

cekkeya,
disensoredkan sbb mereka tidak menutup aurat.. aiishh.. aperlah nak jadi ngan budak2 zaman skrg nie... ('_-i)

btw.. baju tue tempah khas tau.. utk mlm BBQ nie + sempena kami berlima genap 6 bulan menjadik Kipas-susah-mati Arashi..(^^,)

Arashi.. Arashi.. For Dream (^_^)/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...