Monday, August 03, 2009

Semuanya Untuk Mu - Part 2




Aku xderlah sibuk mana.. tp kat sinie susah nak dpt internet, tue yg susah benar nak update blog.. huhu.


Erm.. ( ^-')


Oklah sambung pasal kenduri Wiwi laa (^^,)...

Oleh krn hari sabtu dan ahad esoknya, ramai yg buat kenduri kawen dekat² area rumah, so mak ckp.. kita buat kenduri cukur jambul, qiqah Wiwi dan doa selamat pindah rumah baru hari jumaat jer.

Selalunya panggil group pompuan utk bermarhaban & buat cukur jambul nie.. tp diorg ada clash ngan kenduri org lain, so bah pun jemputlah geng² surau + kelas ngaji datang. Lepas Solat Jumaat penuh laa ruang depan rumah..

(alamak.. xder plaks gambar org buat cukur jambul si wiwi nie.. huhuh.. busy kat dapur laa.. x sempat nak amik gambar)..

Oh!.. uda, lupa nak ckp.. wiwi x dibotakkan yer.. x cool, botak sgt x cool sbb nanti nampak macam mawi.. haha.. (^^ii).. rambut tegak ala² pakai gatsby lebih cool (^_^)/



Wiwi tgh bersiap-siap..


Lepas habis buat cukur jambul (potong skit jer jambulnya).. org-org surau beransur untuk solat asar dulu.. then lepas asar diorng dtg semula..

Agak kelam-kabut gak sbb catering yg mak tempah lambat dtg.. huhu.. mcm kenduri besar sgt kan.. tp yelah.. siap nak kasik beg² doorgift laa.. nak tambah lauk laa.. mana nak potong tembikai lagi.. hahaha.. agak membazirlaa pakai lelawa kan.. sekali kena duduk dapur (^^!)..


Wiwi with kak aneem



Wiwi with kak Jela..


Hari nie hari bekerja, so lepas pkl 6 ptg baru ramai yg dtg.. pastu Chik Mie sampai.. (macik Lin dah sampai awal.. tp Chik ader meeting.. so lambat skit sampainya).. Chik pakai baju melayu lengkap..

Suka tul aku tgk org pakai baju melayu lengkap nie (^_^).. x kisah laa sesapa.. Nampak sweet sgt.. ~Apa Sho? Eh! x perlu.. x perlu berbaju melayu lengkap bila dating nanti yer.. u pakai kemeja kotak² with ur fake jeans tu je pun i dah bleh tergelempiangan jatuh cinta (^^i) – ini hanyalah halusinasi penulis semata² ..


Rasa seronok sgt la plaks buat kenduri kali nie, mcm sgt meriah.. ramai betul org yg datang. Maybe rumah dah selesa kot.. x sabar nak buat open house dan BBQ, time raya nanti.. (^^,)



// Thanx kpd semua yg hadir (^_^)..

5 comments:

kuizikel said...

raya taun ni nak datang kuantan lah... azam berazam :P

tapi nak duit raya bleh? :D

NedLi Natalisz said...

jemputlah datang... raya ke-3 insyaAllah kitorg buat party_BBQ (^^i)

btw.. tradisi keluarga kitorng, duit raya nie.. org yg dah kawen yg kena kasik kat org belum kawen.. so make sure ko bawak duit raya yer.. hahahaha (^_^)

amoi said...

wah...ni dah setanding anak erra fazira ni...ehehhe...

huD said...

ngadenyer budak wiwi nie aahhahaha kecik2 dah dilayan cam puteri nie.. takleh dibiarkan nie hhuuhuhuhu

NedLi Natalisz said...

amoi,
nanti ko tunggu kat erk.. kitorng kuar rancangan gugu-gaga kak uda+ wiwi.. (^^i)

hud,
wiwi tue emang acangtue.. (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...