Monday, August 17, 2009

The Proposal..


(Oh! Bukan.. Ini bukan post tentang assignment kelas Mr.R yer.. ini citer pasal movie yg baru ditonton.. so kalo rasa-rasa asalnya tadi macam nak carik info pasal assignment Mr.R, tempatnya bukan di sini.. Sila kembali ke pangkal jalan (^^,)..)





Aku balik umah ona sbb nak basuh baju guna mesin basuh ona (^^,) TQ ona.. terima kasih daun keladi.. next-next week aku nak tumpang lagi (^^i).. sian ona.. nanti aku blanja nasi ayam ne~?

Then.. alang-alang kuar lepak rumah ona, so Ona ajak gi tgk The Proposal.. lakonan Sandra Bullock and one of my calon_future_husband Ryan Reynolds..

Actually mmg dah lama kitorng plan nak tgk citer nie sesama (^^i).. sbb ryan sgt hot- kakkoii!! citer nie klaka, dan aku suker Ryan ne~ (^^ii).. akhirnyer dpt gak tgk ngan Ona.







Kasik review laa skit..


Kisah nie timbul bila Andrew (Lakonan Ryan) terpaksa patuh dgn segala arahan ketuanya, Margaret (Lakonan Sandra) yg sgt pushy. Then tetiba Margaret ada mslh visa dan utk elak drpd kena balik ke Canada, so she forces her young assistant to marry her. Erm… actually, black mail him to marry her. (^^,)

Since andrew nak dptkan kenaikkan pangkat, so dier terpaksa ikut dan setuju utk tipu pegawai imegresen, tp mslh lain plaks timbul biler pegawai tue nak siasat habis-habisan dan diorng terpaksa luaskan lingkup penipuan diorng kpd semua ahli keluarga Andrew bg menjayakan plan-kawen-tipu Margaret nie.





So, pglah tgk citer nie.. best.. aku suka Ryan. Citer dia sgt sempoi dan bersahaja tp klaka.. Sandra bullock mmg sgt klaka, x sangka.. muker siyes tp klaka giler (^_^).

kena plaks ngan muka sengal si Ryan. So mmg masuk la.. dan nasib baik diorng x amik Julia Roberts jadi Margaret.. kalo tidak mesti x best.


..Untuk citer nie, aku kasik 7 bintang ~yeay(^_^)v







Oh!.. Sblm tgk wayang, aku ngan ona gi kuar makan² kat mid belly.. then teringin nak cuba Krispy Kreme, so belilah sowang satu -try jerlaa dulukan, kalo best baru bleh beli lebih.. dan nasib baik x beli lebih (^^,).. siyes sgt menghampakan! (mesti nunu kecewa nanti)

Aku beli yg choco + cream tue, tp chocolate yg dier guna, lbh bnyk rasa gula drpd koko.. siyes berbeza ngan J.Co dan Big Apple.. jauh! Ibarat makan coklat cadbury dan coklat 20sen.. hahahah.. so jgn beli krispy kreme dah lepas nie.. stay ngan Big Apple atau J.Co jer. (^_^)..




6 comments:

amoi said...

uwaaaaa...tgk wayang tak hajak!!! benci aiii...

tapi cerita ni best kan?kelakar...takkan tido punya la..ari tu aku tgk ghost of girlfren past...siyes tak best..boring...rugi duit...isk...

NedLi Natalisz said...

kenapa aku x ajak ko tgk erk? 0o0o kitorng saja.. kan kiter gaduh hari tue.. hahahahah.

ko gi mana erk ila masa nie? aku luper rasanyer mcm ko takder kat vista kot.. sbb kitorng pegi around situe jer hari tue...


citer ghost gf tue x best? yer ker? aku baru nak gi tgk citer tue.. hahah x jadi la pg (^^,)

amoi said...

ko mmg saja je...camna ko tau aku tade kat vista?aku mmg tade kat vista pon..hehe...sepupu aku kawen...

aah ghost gf tu tak best...kalo nak tgk gak, beli la dvd...atau vcd pon dah cukup..hehe...slyde cakap cam citer christmas...ntah aku tak pernah lak tgk citer christmas...ehhehee...

NedLi Natalisz said...

haha..

erm.. cam citer christmas? citer christmas pun aku x pernah tgk lagi (^^i).. takperlaa.. lepas raya baru tgk movie baru kot..

LuNa said...

ned...dh tgk citer ni...sgt bes,bie sgt suka..begitu lama menanti citer ni kuar kt panggung.bila ned tgk 2?

NedLi Natalisz said...

tgk ngan Ona hari tue.. biler erk.. hahah lper laks.. tp weekend laa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...