Saturday, August 22, 2009

Ahlan Ya Ramadhan..




Mak call, suh habiskan satu Al-quran ramadhan nie.. satu hari, 1 juzuk pesan mak lg.. then aku ckp, even bleh dpt 1 juzuk sehari pun.. mana bleh sempat baca sampai 30 juzuk.. mak gelak-gelak.

Last year, kat rumah kitorng share².. sorang 10 juzuk tp skrg dah duduk jauh.. kena baca sorang mak kata.. Erm.. bkn x boleh, boleh.. insyaAllah bleh buat, tp tuelaa bimbang baca sorang² takut ader salah baca kan.. (^^i)

Erm.. bila lepas baca tadi tetiba aku teringat kat seorg awek arab nie, masa tue kat masjid nabawi kalo x silap laa, dier duduk tepi tiang, baca Al-Quran sorang².. laju dan lancar jer dier baca.. sementara nak tunggu imam utk solat asar, dier dah habis baca lebih 1 juzuk..

Seronok kan?.. dpt baca Al-Quran dan paham terus sbb bhs Al-Quran tue, bhs lidah kita sendiri.. (^_^)




Oh!.. ( ^_')

Selamat berpuasa dan menjalani ibadat di bulan Ramadhan untuk semua umat Islam..


4 comments:

kuizikel said...

secara maya takleh ke buat tadarus.. on la webcam ko tu :)

NedLi Natalisz said...

huhu.. kat sinie, broadband /wiimax dan seumpamanyer sgt slow..

erm.. maybe perlu beli handset 3G untuk mak aku kan? (^^,)

LuNa said...

Ned..pakai hp 3G x? hihi..

anyway,Salam Ramadhan & selamat menunaikan ibadah..

Jom la kiter bertadarus sama2..

NedLi Natalisz said...

baru jer pakai (^^,).. napa? nak ajak ber3G gak ker? (^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...