Saturday, July 11, 2009

Ice Age 3 vs Manusia 'Zaman Batu'



Ona ajak gi tgk Ice Age 3.. Since aku pun mmg xder apa nak buat, so aku join la.. Dalam pkl 6 camtu, we all gerak ke TGV Bukit Raja..

Sedikit Review :

Selepas Ice Age: The Meltdown.. Kehidupan Manny dan kengkawannya mula berubah. Manny & Ellie, are expecting their first child dan Manny sgt kelam-kabut nak memastikan everythings is going to be perfect utk baby baru tue nanti.

Diego laks, dah fed up dgn hidupnya yg xder hala tuju dan terlalu laid-back. Sementara Sid mula terpk untuk mempunyai 1 family sendiri…

Dr situ.. Manny & The Geng kali nie, mempunyai misi baru.. Misi Menyelamatkan Sid, yg mana tlh di bawa secara x sengaja ke dunia bawah tanah/ dunia Dinasor..

Di awal cerita, berlaku beberapa konflik antara Diego & Manny.. Tapi Dalam kekalutan nak menyelamatkan Sid, Diego & Manny berjaya mengatasi konflik antara mereka.

Antara watak baru yg diperkenalkan ialah Buck, seekor weasel bermata satu yg suka memburu dinosaurs dan tupai betina, Scratte.. kawan baru kepada Scrat.


Buck - The One Eye Weasel..



Citer nie mmg lawak.. sgt klaka aku rasa.. dr awal sampai akhir asyik gelak jer.. lawak scrat & pasangan barunya, lawak possum sengal yg 2 ekor tue, tambah dgn lawak watak baru Buck.. mmg bleh pecah perut dibuatnya.

Siyes!.. sgt x merugikan duit anda. Highly recommended.. Sila bawa bersama anak-anak anda, diorng mesti suka tgk tupai² dan possum² tue. (^^,)





Oh!.. ( ^_')

Actually masa nak naik ke TGV tadi.. kitorng terserempak ngan satu kapel nie.. awek tue sgt seksi, melayu tp pakai short jer walaupun kakinya sgt berkarah.. (hahaha) tp pakwe dia sgt kachaks.. mcm melayu gak, tp chinese look..

Bila aku tgk diorng 2-3 kali, muka pakwe dia adalah cam Matsumoto Jun skit-skit.. tp badan sedap² cam Aaron Aziz (suka-suki jer usha pakwe org, aku nie (^^ii)..)

Tapi yg buat aku dan ona sedikit tercabar ialah.. aweks-nya itu adalah newhalf.. (^^,) maybe newly-newhalf kot, tue yg kaki dia cam kasar jer.. tp tuelaa, walaupun camtue, bleh dpt pakwe ensem? ~ Oh! Apa kah??!


*newhalf -The Japanese word "Newhalf" is used to describe a man who has made the mentally and/or physical transition to be a woman.. ~dlm bhs mudahnya, wanita berhalkum (^^ii)




//Iskh.. gila laa.. Memang agak mencabar kewibawaan kami sbg seorg wanita sejati yg masih memegang kuat kpd agama, adat & nilai² murni ketimuran ini.. (^^')..


6 comments:

sherrina said...

Ice Age 3 memang kelakar nak mampus. Aku gelak sampai lupa dunia.

p/s: Aiyakk, newhalf? spesis baru kah atau term baru?

-sherrina-

Anonymous said...

Ice Age 3 mmg akak nantikan. Anak akak peminat no.1 tp sayangnya lum leh bawak di g tgk wayang.nnti beli dvd aje.

Huh..newhalf?eeiii..mamat kacak cam tu gay kot? itu yg korang dok tergila gila krn encem? byk bahaya wooo..bawak kuman HIV.

kak bis^ler ni^

NedLi Natalisz said...

sher,
Newhalf tue japanese term for mak nyah..(^_^)

Kak bis,
Sho-kun saya sgt lurus tau..(^^,)

Azila said...

aah...best giler ice age 3 ni...aku tgk 2x..haha...

waaaa...mamat ensem berkapel ngan mewhalf?kurang dah 1 mamat ensem :(

whooz said...

giler lawak lah ice age nih! non stop gelak, sakit perut! watak Buck tu kan ala2 kapten jack sparrow pun ade :P

NedLi Natalisz said...

ila,
tue la kan.. kurang dah sorang calon untuk kiter kan? (^^i)

whooz,
biler mention baru perasan ada gaya skit-skit.. tp mmg lawak giler watak buck nie... serius mcm org mereng.. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...