Wednesday, May 06, 2009

Kelas Mengaji...



Tgh hari tadi aku pg amik mak, mak ader kelas Harfiah- belajar makna dan nak improvekan bacaan Al-Quran.

Selalunya mak pg sendiri jer.. tp kebetulan tadi, keta mini bah xleh start, so bah nak pakai keta yg satu lagi, so last-last mak mintak aku htrkan jer.. then tadi htr balik semula ke rumah.

Masa sampai kat surau tgh hari tadi, mak tgh duduk makan lepat pisang.. comel jer (^^,) Teringat lak masa kecik-kecik dulu.. mak yg selalu amik kitorg kat kelas ngaji, sambil tunggu mak.. sambil makan keropok/ goreng pisang bawah pokok..

Selalunya lambat baru mak sampai sbb mak balik ikut office hour, walaupun sekolah selalunya pkl 4.15 tue, jaga pun kengkadang curik tulang (^^,).


Eh!.. tiba-tiba jer lak citer pasal nie (^^ii)


8 comments:

kuizikel said...

dah mcm berpusing plak hidup skrg ni kan.. hehehe.. comel2 dapat amik mak mengaji.. sronok je aku dengo...

NedLi Natalisz said...

hehe.. tp skrg nie dah mudah kan.. ada enset.. kalo dulu, kelas habis awal pun xleh nak balik awal.. tunggu jerlah mak dtg amik. kalau janji pukul sekian-sekian, waktu sekian-sekianlah mak dtg. (^^i)

huD said...

betul2, kalau dah janji mmg kene tunggu sampai mak sampai. dulu2 maner ade enfon nak kontek2 kan.
ko ingat tak aku/kite tunggu mak tak sampai2. mak overtime agaknyer ahahahhah pastu bah balik keje, nmpk kite bawah pokok. bah benti tanyer kan. time tu ingat dah bleh balik rumah dah. tp, bah kate dah janji ngan mak, kene tunggu sampai mak amek. takut mak ingat anak2 die ilang plak kalau kite balik ngan bah kan aahahahha time tu rase nak nanges pun ade :)). tp bile ingat2 balik, rase lawak giler ahahhahaha

NedLi Natalisz said...

hahahaha... ingat.. ingat.. mana bleh lupa. hahaha.. kena tunggu sampai malam, (^^,) punyerlaa susah hidup tanpa enset kan? kalo idak bleh sms jer, kata bah dah amik kiter kan? (^^i)

kuizikel said...

hahahaha.. gila lawak bapak korang.. siap membiarkan korang ada potensi dicolek... kah kah kah...

NedLi Natalisz said...

sbb ayah kitorng rasa kitorng x cukup comel kot.. tue yg dier biar jer... xder potensi untuk dicolek gamaknyer (^^ii)..

amoi said...

haha...lawak la ayah ko...tapi secara logiknya mmg la dia tak patut amik korang...nnti mak ko plak risau korang ilang...hehe...

NedLi Natalisz said...

Tuelah.. sbb dah janji. But still, aku ralat time tue takder enset (T_T)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...