Monday, April 20, 2009

Lunch Time!!


Kalau aku bangun awal dan agak rajin mcm pg tadi, paling best/kreatif breakfast yg aku buat ialah :


"Eggs-in-a-basket" for my breakfast (^_^)v


Dan kalo terlebih rajin, aku akan siapkan bekalan untuk lunch sekali... kalo x sandwich crab sticks, aku buat sandwich isi ayam BBQ.

Kalo ader banyak telur-rebus-kenduri-kawen.. aku akan buat sandwich telur hancur + black pepper + mayo (sedapnyer.. drooling jap (^^,)..)

Kengkadang... kalo ader nasi sejuk, aku goreng laa.. drpd membazir (^^ii).. itu jerlah kot, habis kuat aku akan buat pepagi weekdays..

Tapi x sangka la plaks ada gak manusia yg terlebih-lebih rajin nak buat camnie.. tabik-dua-tangan laa kat sesapa yg buat bekalan cenginie kat anak-anak/hubby dier setiap pagi. hoho..

Tabik.. tabik.. (/^^)\










huhu kawaii...
sgt comel, sampai hati tak nak makan?

('_^ )..
erm.. lapar sushi la plaks..

9 comments:

kuizikel said...

ko tak baca emel pasal otak orang suka mkn sushi tu? hehehehehe

aku suka sushi carre4... klu pegi mesti gi beli.. ko yg ajo kan kan kan? err ke orang len?

begitu jauh panggang dr api bfast ko ngan bfast orang tu kan? hehehehehehehehe

NedLi Natalisz said...

hahah.. email tue tipu.. kejap kata sbb makan sushi, kejap kata sbb makan kerbau kaki pendek.. so aku ignore jer email tue (^^i)..

aku ajar ko yer makan sushi? heheh.. x ingat laks.. tp yg pasti dobot yg ajar aku makan sushi-sushi nei (^^,)

erm.. tuelah beza kan? tp aku rasa kalo aku dah pandai masak nasi sushi tue, aku maybe bleh buat nasi kepal bentuk panda mcm dlm gambar tue (^^ii)

cekkeya said...

muahahah sgt comel la breakfast dia...ahahah


org plak suka sushi jusco, klu g, mesti nak beli..eheheheh

pasal emel tuh kan, kawan2 kitorg siap warning lagi jangan makan...nt otak ada ulat la...takut gak dgr...hahaha tp ignore gaks...ahaha

NedLi Natalisz said...

sushi jusco pun best gak. tp skrg nie rasa mcm nak makan sushi king.. huhuuu..

Wawa Shukor said...

rajin nyer ko ned...wa ada masa pg2 pun malas masak heheh.

tp makanan tu comel sgt la...cemana nak makan??

amoi said...

haha...comel giler dan rajin giler...sure anak2 dia suka makan kan?eh aku cakap kat gambar yg bawah tu tau..hehe :P

NedLi Natalisz said...

wawa,
itu bila terlebih rajin jer (^^i).. kalo malas, makan cereal jer ngan air soya. Lagik pun kalo nak pg opis, kat sinie x perlu tempoh jam..

lagik 15 minit pkl 9 pun bleh drive sambil bersiar2 lagi.. so mood nak memasak di waktu pagi mmg sgt mengujakan. (^^,)


amoi,
x comel ke "eggs in the basket" aku tue? hahaah.. tunggu aku buat roti bentuk hedgehog erk (^^ii)

amoi said...

aku tak npk la basketnya...ahahaha...roti tu ke basket?

NedLi Natalisz said...

nama masakan tue, kalo masak telur di tgh2 roti cenggitue, org panggi dier egg in the basket..(^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...