Thursday, April 09, 2009

Bukannya Mudah Nak Jadi Supermodel..




Pagi Ahad, Kak uda & Abgwan ader outdoor photoshot kat Putrajaya... Ila nak join, saja-saja nak blajar amik gambar ngan kak Uda.. So, Ona dgn senang hati membawa kitorg ke sana.

Kak Uda, selaku photographer-of-the-day dah sedia ada kat Taman Rekreasi Air, Wetland-Putrajaya seawal 7.40 pg. Khabarnyer pkl 8 nak start shot gambar, tp model yg sebenar blum sampai lg..



So, terpaksalah najla & aneem ganti kejap, bagi mengisi masa yg ada dan sesambil tue bleh buat sesi ta'aruf/ basic fotoshot learning untuk Ila.. ~kak uda mmg dah latih anak² dia jadi model biler waktu² camnie (^_^)

Tapi tetiba aneem (Model No.1) moody plaks (Tak professionallah Aneem nie (^^i)..) Maka lebih bnyk gambar najla (Model No.2) yg berposing sakan (^^,)




Then, bila model sebenar sampai.. aku dan Ona gerak ke Alamanda, nak shopping barang skit.. Ona nak carik beg pack baru (utk pg redang), dan aku laks nak carik handbeg baru.. (^^,)

Oleh kerana aneem & najla agak kebosanan di lokasi photoshot, maka kitorng pun bawalah budak berdua tue sama.. berfoya-foya di Alamanda.

Sampai je kat Alamanda, adik mintak nak duduk dlm troli sbb dier malas nak jalan.. So, troli it is!.. sorong la dier dlm tue sambil mewindow shoppingkan diri.

.. (^_^)


.. dan sesungguhnyer Najla mmg sgt penat!
Penat jadik model_sambilan_tak_bergaji.. (^^,)




haha.. tak sampai sekerat hari pun jadik model, dah pengsan dlm troli.. Aperlah adik nie (^^ii)


... sian anak buah aku (^^,)


13 comments:

sham said...

kesiannye budak kecik yg chomel itu, betol2 pensan dalam troli ahahah

NedLi Natalisz said...

Mula-mula ok jerk pastu tetiba dah tertido (^^,)

amoi said...

haha...kesian dia...tapi dia mmg sesuai jadi model la...manis jek bila senyum tersepit...hehe...

NedLi Natalisz said...

Nasib baiklah mood dier ok.. kalo tidak, jgn harap.. mesti dier cover muker ngan tangan (^^,)

haha.. najla mmg senyum tersepit, itu trademark dier tue (^_^)

cekkeya said...

sian btulla dia terlelap sampai cenggituh..

betul2..bukan mudah mjadi supermodel...ehehehhe

natenzee said...

Alamak...cantik sungguhs foto2 nih, ni yang nak beli nikon d series gak nih...payung tuh pun kalerful, seswai sgt...aini, nnt kiter gi shoot gmbar ramai2 nk tk??? Biler dh ader nikon la...hehehe

NedLi Natalisz said...

cekkeya,
betul.. tak tipu tau (^^,) sian kan.. letih giler anak buah aku nieh. kena banyak makan coklat lagik lepas nie, biar lebih bertenaga (^^ii)

natenzee,
hehehe... biler nak beli.. ona pun nak beli.. korng beli dulu erk.. biar sy jadik model (^^i).. nak beli DSLR x berapa nak lepas lagik laa skrg nie (^^,)

kuizikel said...

sian.. penat mak pak dia amik gambo dia comel2.. ko boh gambo dia yang tak comel...hehehehe.. memang bukan mudah jadi supermodel kan?

NedLi Natalisz said...

hahaha.. comel laa tue tido dlm troli hahahah.. tp jgn buat plaks erk.. budak2 jer bleh duduk dlm troli cenggitu...

// gambar2 yg lebih comel di atas tue aku yg ambil laa.. guna kamera kompak aku jer (^^,)

huD said...

// gambar2 yg lebih comel di atas tue aku yg ambil laa.. guna kamera kompak aku jer (^^,) <---ehem2
ahahhahaha
sian adik jela, posing tak hingat ahahahaha

hontoni sukides ohno-chan!!! ahahah tibe jerk

NedLi Natalisz said...

alamak silap.. tertinggal perkataan adik. so aku tulis balik..(^^ii)

" // gambar2 yg lebih comel di atas tue aku yg ambil laa.. guna kamera kompak ADIK aku jer (^^,) "

Wawa Shukor said...

pengumuman! wawa dok di putrajaya eh...lenkali leh datang, belakang umah ada taman ;)

NedLi Natalisz said...

wah yer ker?.. hahah bleh dtg nieh, bleh ajak kui sekali.. dier plan nak buat gathering bertema spy nanti bleh amik gambar dan albumkan (^^,)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...