Friday, March 20, 2009

DragonBall Evolution..



Aku dan nana baru lepas mewayangkan diri, tgk DragonBall.. ramai giler org kat GSC tadi.. rasanya dah hampir full house.. Sampai seat² depan pun ader gak org duduk..

Dan mmg tak dinafikan 75% adalah remaja/bekas remaja yg mmg meminati komik bersiri Dragon Ball nie.. yg lenlain tue, parents dan anak-anak & aku +nana (^^i)

Aku bknlah peminat setia DragonBall pun.. dan aku xderlah ikut sangat + hafal jalan citer dier.. in fact, aku dah luper.. sapa yg jadik awek/wife Goku masa tengok tadi..

Memula aku ingat Bulmalah awek kpd Goku.. tp kenapa Chi Chi laks yg diusha, diberkenankan dek Goku?.. Mati-mati aku ingat, itulah “subjek” yg diubah dlm studi kes nie… haha baka!





Tapi lain rupanyer, evolusinya lebih besar.. Menurut kata mereka yg tlh sebati dan menjadikan DragonBall sebhgn drpd darah daging mereka, jalan cerita DragonBall nie mmg totally berubah.

Kata mereka lagi, ibarat tgk DragonBall versi baru, bkn lagi versi Akira Toriyama. ~Err.. bkn ker DragonBall tue sendiri ader pelbagai versi ker? Dr.Slump, DragonBall Z, DragonBall Anime, DragonBall GT.. etc. ('_^ ).. whatever..




Oklah kasik synopsis skit…

2 millenia dulu, bumi diancam oleh kehadiran kuasa gelap iaitu Lord Piccolo dan Oozaru. Hal ini menyebabkan tujuh orang yg mempunyai kuasa tertentu telah mengurung Piccolo drpd terus mengancam bumi.

Then, Piccolo telah terlepas, dan dia cuba untuk mengumpulkan bola naga yg boleh menunaikan sebarang hajat. So dr situlah bermulanya pengembaraan Goku, bersama Bulma, Yamcha dan tok guru Roshi.. mencari dan mengumpul semula 7 biji bola naga dan seterusnya menghalang niat jahat Piccolo.



This film isn’t bad, it’s just not so great..

After all, movie nie menghiburkan.. ringan dan santai, but lots of action and aku suker (^^,)… aku sgt terhibur actually..

Satu, sbb ader martial arts.. dua, ader pakwe ensem yg comel dan licik tp baik hati.. tiga, ader aksi lawan + komedi dan last skali, ader efek² CGI yg best… Kame Hame Ha!... hahaha (^^,)v

Semoga sequel yg akan datang, lebih bnyk karakter terkenal lain akan muncul, they will put more efforts on the storyline, tak mengecewakan kipas susah mati DragonBall dan yg terutama, tak mengecewakan Akira Toriyama ~aperhal? (^^!)


oh!.. Since aku suker watak Chow Yong Fatt + Goku dlm movie Stephen Chow nie, so.. drpd 10, aku kasik 7 bintang..



5 comments:

OnaX said...

chow yong fatt jadik pakcik penyu yang sangat gatal tu ke???

NedLi Natalisz said...

hee.. ha'ah... bleh tahan gak laa dier bawak watak tue.. klaka

amoi said...

aah...klaka la pakcik penyu tu...hehe...penambah seri dalam citer ni...

NedLi Natalisz said...

kalo ikut komik, pacik penyu tue lagik gatal kan... hehehe

amoi said...

oh ye ke?aku tak baca komik..hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...