Wednesday, March 18, 2009

Don't stop looking for love...

"it can be found.. in the strangest places..... Just when you've given up,
along comes a miracle.. that turns your life around... so don't stop!! looking for love...."

Apersal asyik citer hal kejiwaan je nie erk!? Ermm.. maybe sbb musim cuti skolah la kot... tempias.. (^^ii)

oh!.. aku terbaca artikel nie kat satu forum.. (^^,)

-----------------------------


Thousands asked to be Tube cupid
Thursday, January 11, 2007


With his slick haircut and MP3 player, he looks like a typically bored commuter on his way home.

But this sharp-suited Tube passenger could be Mr Right for a lovesick woman halfway across Europe.

German tourist Melanie Speth encountered the mystery man while visiting London and has now launched a worldwide e-mail appeal to find him.

Despite being too shy to strike up a conversation, she managed to snatch a photo of him on her mobile phone.

That picture and a message pleading to find him has now been forwarded to thousands of Londoners in the hope she will eventually track him down.

In her e-mail, Miss Speth signs off 'nothing ventured nothing gained' and asks recipients to sent the e-mail on. That is exactly what people will do, according to IT specialist Carl Ng.

He said: 'Humorous things like this just spiral. I wouldn't be surprised if it ends up in the man's inbox.'

In broken English, the e-mail reads: 'Now I haven't neither his name, nor his e-mail address, because I don't had the trust to speak to him! I have only this one picture! And now I am back in Germany and I can't forget him! That's why I have this crazy idea!'

Miss Speth took a Tube from Tower Hill to Westminster at 5.30pm on November 3. The man got off at Embankment. Her e-mail ends: 'I hope you send this to as much as possible that I find him! And maybe to mingle with him, if he wants this!' If you know the man, or are him, call Metro on ……..
-----------------------------


Sebelum terlupa, aku nak tanyer amoi.. lepas ko baca pasal nie, ko marah tak kat aku sbb x kasik amik gambar mamat_Kachaks_Bawak _MyVi Hitam kat Ringlet hari tue? (^^ii)…

I’m sorry (^^)v..




Oh!... ( '_' )

berbalik pasal artikel di atas…

Lepas baca pasal nie.. aku teringat kat pakwe kachaks bermata hazel, berkot hitam, berkemeja light purple dan berlesung pipit di pipi kiri yg kitorng jumper masa naik tube kat Vauxhall dulu.

Kitorng bump into this handsome-man pd April 18, 2007.. 5 bulan after kes minah German nie jumper pakwe ensem mcm jude law (skit²) nie (^^i)… ~London Tube mmg tempat jumper pakwe ensem kot (^^i!)

kalaulah uda amik gambar mamat tue ( yg for sure aku dan kak eta akan buat peace sign fingers kat sblh dier sbb kami berdiri sgt dekat (^^ii)… ) dan kalo aku baca artikel nie lebih awal… aku x leh jamin aku takkan buat perkara yg sama .. hohohohooo (^.^)


eh! luper laks, kesudahan citer dprd tindakan kamikazi minah german nie, they ‘ve found him! (And he's single...) (^_^)/

Baca kat link ni : Mystery Metro Heartthrob Found




-----------------------------


NEW UPDATE [5.00pm]
kredit to OnaX sbb bersusah payah menjejak kasih kisah first date Awek German & Pakwe ensem ala Jude Law nie...

Sila baca di sini : Our Great Date -by Tube Couple



12 comments:

kuizikel said...

found je? happily ever after tak?

so lepas ni, jgn la lupa... eh jgn bwk dslr, sila guna kamera hp jek.. ketara sgt :D

NedLi Natalisz said...

haha.. xderlah aku amik tau sampai ke sudah.. tp nie citer 2007 kan.. ntah2 dah happily married (^^,)

NedLi Natalisz said...

tuela... aku ingat lepas nie nak beli enset yg ada kamera superb skit, baru bleh amik gambar sharp & clear.. takpun beli kamera pengintip terus hahaa (^^ii)

cekkeya said...

hahaha, bagus2...happily ever after kot, ahahah

nih bukan hal2 ke"jiwa"an, tapi campur sket ngn ke"jiwangan" ahahah sama tak ???

NedLi Natalisz said...

lebih kurang laa cekkeya.. cuma kalo tulis ke-jiwa-an,dpt jimatkan 2 aksara (^^ii)

OnaX said...

hoho mamat tuh mmg ensem!!! anyway nak pakai dslr pun ok ape.. cam dalam ungu violet mamt tuh pakai dslr.. n then dia dapat minah tuh.. yey!!!

NedLi Natalisz said...

ha'ah, hensem.. tp masa first date,lelaki tue x baper ensem la plaks.. awek tue la plaks yg comelnyer (^^,)

Wawa Shukor said...

wah kagumnye ngan pompuan german tu. tp series la ned, kat france lg la byk mamat2 hensem...apakan daya jimi berada di mana2 hahaha. so xleh la wa nak bermain mata sket2 (maklumla ikut status) hahha.

moral of d story: sila bwk kamera di mana2...

huD said...

lucky giler, dahler dapat date laki kachak, siap dapat tajaan lagik tempat tinggal hohoho takyah nak duduk youth hostel ke MSD ke, tumapng umah kawan ke ahahhaha
Kensington hotel babe huhuhuhu sngt jeles
sebbaiklaaa awek grman tue kiyut eh ekekekkeke kalau tak, mampus tak ngaku pic tu gamba die :))
btw, mamat tue kachak lagik kalau pic dr tepi hohohoho

NedLi Natalisz said...

wawa,
siyes ker? hehe.. takleh jadik nie.. kena plan trip nie, kalo cengginie nie... ~ bunyi mcm ader mesin cop duit jer (^^i)

france... german.. oh!.. nasib baik x dpt pegi sana (lagi).. kalo tidak rasanyer uda dah siap tarik kaki suh balik mesia (^^ii)

hud
Ha'ah.. kena amik gambar side tepi je baru cun.. dan kena ader jambang2 skit (^^,).. yg awek german tue dlm paper muker dier x comel sgt, tp masa date cam comel laks.. sempat buat botox kot (^^ii)..

amoi said...

awek tu cam tak cun jek...haha...jeles2...

aini...ada sket la rasa menyesal tak menentang ckp ko hari tu...haha...tapi aku pki dslr pon leh snap gambar mamat ensem lagi...haha..kena ada teknik...

NedLi Natalisz said...

hahah... memula kena blajar amik gambar candid/curi nie guna kamera enset dulu.. tak pun kamera kecik jer. dah mahir dan ader tag OP baru bleh guna DSLR (^^ii)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...