Thursday, February 19, 2009

Anak Kucing Radie


Tadi.. nampak sekor anak kucing dlm longkang.. basah-basah bulu dier duk kejar aper ntah dlm tue… then tetiba teringat laks kesah yg menimpa anak kucing radie nie…


Erm… ( ^-‘)

Masa kecik² dulu.. radie, uda, emi dan aku mmg satu geng la.. so kalo ader kenduri- kendara mmg selalu berkumpul dan main sesama….

Ada satu waktu tue.. mak ngah buat kenduri.. hampir semua sepupu-sepapat berkumpul kat situe. Masa nie kitorng semua kecik-kecik lagik.. aku ngan radie darjah 1 kot.. eh! ker darjah 2.. ~err.. x baper ingat (^^ii).. x kisahlaa..

Then kitorng satu geng nie sibuk duk main dengan anak² kucing radie. Ada dlm 4 ekor anak kucing kecik² yg aktif giler… mmg geram kalo tgk anak kucing yg perut buncit², bulu kembang² skit sbb sejuk, tinge capang² pastu x reti duduk diam tue kan? Hoho (^.^)

Pastu.. kebetulan apit (bukan nama sebenar) adik kpd emi xder geng. Geng dier semua x sampai lagik kot time tue, so dier join kitorng.. main ngan anak kucing radie yg gebu-gebu tue.

Tapi kitorng x clicks sgt ngan apit.. sbb dier baru 4 thn. Tak best nak ajak main masak² atau cikgu² (^^ii).. so lepas main ngan anak kucing, kitorg tinggalkan apit sorang². Lagi pun dia leka tgk anak kucing menyusu…

Selang x lama, radie ajak gi tgk anak kucing dier balik.. pastu tgk², dah hilang sekor. Carik punya carik.. jumpa apit kat belakang rumah, tgh main air kat tepi tempayan…


Kitorng sambung-sambung lagik carik.. Tiba-tiba radie teriak, sbb nampak anak kucing dier tercungap-cungap dan tenggelam-timbul kat dlm tempayan..  

Aku agak kaget sbb semuanyer berlaku dgn pantas.. sedar-sedar maklong dah beri hukuman yg setimpal kat apit... Sian apit..

Bila semua dah tenang, dan anak kucing tue dah diberi pertolongan cemas … Mak long tanyer apit, kenapa masukkan anak kucing dlm tempayan.. then apit jawap dgn jujur.. sgt jujur aku rasa..

“Apit nak ajar dier berenang”...


.. (^^ii)



12 comments:

amoi said...

haha...sian apit...mesti muka innocent giler masa tu dan mesti tak paham pesal dia dihukum..ehehehe...

NedLi Natalisz said...

hehe..... mmg sgt innocent(^^i)..

cekkeya said...

wah....apit bukan nama sebenar nih, mmg ske btol mengajar...hahaha even umur baru 4 thn..eheheheh


jap jap...ape jadi pada kucing yg menyebabkan teringat pada kesah ank kucing radie nih??? hahaha

Anonymous said...

ni apit[bkn nama sbnr nk komen.. haha]... ade kesilapan skit pada criter tuh.. ank kucing tu mati kembung disebabkan lemas.. walalala!!~!~ kejam3...

whooz said...

apit bukan nama sebenar tu kerja apa skarang? cikgu ke vetarinar :D ..

heheheh manala tau

huD said...

ahahhaha apik bukan namer sbnr yg sungguh kejam :))
lepas nie ko citer pasal afif (bukan name sbnr) dgn anak2 ayam tok plak miahahahhaha

huD said...

lupe plak nkm cakap, of courselah apik dah jadik guru renang skarang nie kekekekkek

kuizikel said...

ckp ngan apit, aku dah beli baju renang muslimah.. bila bleh masuk kelas..wakwkaakakakkakakwkakwakak..

p/s: oderkan la baju renang utk kucing tu, dia segan tu tak pakai aper2 berenang :)

apit said...

skrg keje melatih haiwan2 liar + buas berenang~!~ hahahah

NedLi Natalisz said...

cekkeya
anak kucing dlm longkang tue masih hidup.. balik smlm nampak dier main kat tepi pasu jiran sebelah laks..

apit [bkn nama sbnr]
Mati erk apit anak kucing tu? Hahah.. kijam.. kijam

whooz
Tue apit [bkn nama sbnr] dah jawap dah (^^,)

hud
Haha.. nanti aku cerita, biler ader kelapangan ketika “it’s_all_coming_back_to_me moment” (^^ii)

kui
Jauh tue nak kena gi kedah ajar ko berenang. Upah dtg ngajar pun dah sekian aku rasa.. hahaha

kuizikel said...

hahaha..takpe, sbb aku confirm skali kelas je apit ajo aku dah leh berenang dgn jayanyer.. apit apit...

NedLi Natalisz said...

hahah.. korng kautim berdua aa erk upah blajar berenang tue (^^,)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...