Friday, February 27, 2009

Kisah Aku & Budak Afro

~takder…takde.. kali nie aku mmg cerita betul pasal mamat afro.. bkn mcm hari tue yer (^^,)

Semalam aku pg Pasaraya Eng Hong, carik barang dapur skit. Then terpaksa parking jauh, kat depan Klinik Al-Farabbi.. tapi xpelah, xderlah jauh sgt... dan biler terpandang pintu klinik, tetiba teringat kisah aku dgn sowang mamat berambut afro nie… (^^ii)





Erm… ( ^_’)

Masa tue aku form 5 kalo x silap… aku demam, agak teruk… so mak bawak aku pg klinik Al-Farabbi… Lepas daftar, aku duduk kat kerusi menunggu, kebetulan aku sowang jer pesakit yg menunggu.

Then tetiba dtg seorg mamat kiyut, berbaju kotak² coklat+merah bata dan berambut kerinting ala afro.. tak menyempat-nyempat terus serbu masuk ke bilik doctor.. Bengang giler aku time tue..

Aku pandang mak.. mak x perasan, mak tgh baca surat khabar, dan kerana aku x berapa sihat, aku malas nak amik pusing.. tp mulut bebel² sensowang.. dan dlm x amik pusing tue, aku rasa mcm pernah jumper jer mamat kurng sopan tue tadi…

Lepas pk-pk, aku dah dpt ingat.. dier org yg sama, aku dan Chua jumpa kat Kuantan Parade. Masa tue kami ditugaskan utk jual tiket konsert Raihan, anjuran skolah utk menambah duit kutipan amal sekolah (SMART, Kuantan). .

Memang dierlah salah sorang drpd 2 org abg yg aku dan chua tarik hari tu.. dan aku sgt yakin sbb waktu tue, kat kuantan nie.. hanya dier sorang jer yg ader rambut ala afro cenggitue (^^,)

Aku ajak chua jual tiket Raihan kat diorng nie bukannyer aper.. Sblm tue, aku ada insiden lain ngan mamat afro nie, kat bas stand depan Hospital (HTAA, Kuantan).. haha tp takpelah, insiden ala-ala manja tue aku simpan utk diri aku jerlaa (^^i)


Oh!.. (‘ .^)

Berbalik pd aku yg tgh tunggu doctor tadi nie… terasa mcm lama la plaks.. nak-nak bila hati sedikit bengkek pasal kes potong queue… aku mmg pantang org x respek org lain nie.. Dalam hati dah menyumpah² dah mamat afro tue…

Biler dah lama sgt menunggu, aku pun pegilah toilet kejap, nak kasik sejuk skit hati yg kian membakar... Elok jerk aku keluar dari toilet, nurse panggil nama aku…

So.. aku pun berjalan ke bilik doctor, sambil mata mencari mamat afro kat kaunter ubat… Kalo ader kat situe, aku nak jeling dan tunjuk muka x puas hati sbg tanda protes.. Tapi dier takder, dan aku rasa mcm satu kesilapan besar laks pegi tandas time tue…

Aku masuk bilik doktor dgn longlai ( sbb aku demam.. aku x larat).

Sesampai jer kat bilik doctor.. aku hanya mampu tersenyum kambing dan menggaru² kepala yg x gatal. Lalu, bergemalah pertanyaan berbaur malu sendiri di dlm hati...


... "Dier nie doktor ker?" (^^ii)


Moral of the story : Janganlah kiter bersikap terburu-buru dan terus menyumpah org tanpa usul periksa.. kerana kelak, kita jua yg akan menyesal..


//Nasib baik aku x pegi sound atau tarik dier keluar dr bilik doctor masa awal² tue kan?… kalo tidak, sapa yg malu?.... Mereka dan keluarga mereka.. Hahahaha.. baka!(^^!I)


10 comments:

amoi said...

tade rupa macam doktor ke?

bila ko cerita ni aku membayangkan dia seorang budak yg berambut afro...ala2 cfu..ahahaha...

NedLi Natalisz said...

Dier x gaya mcm doktor.. student medik aderlah skit2.. tp lepas aku tau dier doktor baru nampak gaya student medik laa.. hahahah

sungguh x bercirikan karektor seorg doktor mamat itu sbnrnyer. maybe sbb dier seorg doktor pelatih kot.. atau baru jadik doktor.. x sesegak doktor yg dah berpengalaman aa kot...

tp yg penting.. muker dier muker org bijak laa dan pemalu ngan aku(^^,) hehehe

cekkeya said...

yang penting... i ske rambut afro camnih...ekekekek

takpun, gaya2 rambut ali dalam kami..ehehehe

cekkeya said...

yang penting... i ske rambut afro camnih...ekekekek

takpun, gaya2 rambut ali dalam kami..ehehehe

NedLi Natalisz said...

rambut ali tue camner Cekkeya? x tgk laa citer kami..

erm.. dier xderlah afro giler2 kerinting dier tue. Rambut mamat nie kembang2, kerinting2 mcm tajul (dunia baru)..

tp kerinting dier kecik skit dan kembang lagik dr rambut tajul... comel tak? cuber imaginekan yer(^^i)

eh!.. kalo rambut camtu org panggil afro ker?~ saya yg agak buta fesyen, style & trendz terkini (^^ii)

kuizikel said...

bgs2 ko tak tburu2... klu tak buruk pdhnyer, tak psl2 kena injek sedas 2 :)

mcm tak kompiden je klu aku dpt dr. camni... hehehe


tapi tu la

don't judge a man by his hair ..heheheh

OnaX said...

alaaa... ape salah nye ko sound jek mamat tuh.. silap2 leh berkenalan terus... hahahha silap laa ko aini.... kuang3

NedLi Natalisz said...

kui,
hahaha... betul-betul-betul.. but a man with good/unic hair, always make my head turn twice (^^ii)


Ona,
dier pemalu aa ngan aku. check aku pun malu2. camner nak berkenalan ngan aku.. hahahah..

Mastura Ab Rashid said...

comeynye kenangan ko :-p

NedLi Natalisz said...

comey ker? hehe.. aku rasa mcm lebih memalukan aku jer(^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...