Tuesday, February 10, 2009

Ini Lembu Jantan...



Suatu petang yg damai, aku naik keta bersama Najla & Aneem... menuju ke opis. So we all terpaksa lalu jalan dalam seperti biasa... masuk kawasan kampung skit...

On the way tetiba ader seekor lembu jantan yg agak besar melintas jalan.. then terjadilah dialog-dialog seperti dibawah ini :

aku    : look..look.. kakak, adik.. ada cow..
najla  : cow?.. haha cow so big.. Dia nak pg mana mak ngah?
aku    : dier nak carik anak dier laa tue..
najla  : oww.. mama cow nak carik anak dier? (dgn suara penyet²)
aku    : ha'ah

tiba-tba kakak bersuara..

aneem : itu bkn mama cow itu papa dier laa.. sbb dierkan ada..
najla    : oww.. (adik terima tanpa banyak soal)
aku      : mcm mana kakak tau itu papa dier? (aku yg tiba² curious)
aneem : yelah.. kan dier ader tue?
aku      : hah? ader aper? (hati dah berdebar² (^^i)..)
aneem : ader yg tuee.. (sambil tunjuk sesuatu)

aku xleh nak pusing pandang apa yg kakak tunjukkan sbb tgh memandu.. dan masih lagik rasa lawak dan nak tergelak dan berdebar².. tp tahan jerk.. (^^ii)

aku      : ader ape kak? (aku dah start nak tergelak)
aneem : ader yg tuee laa atas pala dier tue.. tanduk tue...
aku      : OooOOOooOOoooo....

pastu aku gelak.. aku gelak dlm hati... hahahha sungguh suci murni pemikiran kanak-kanak ...


Selang tak lama, aneem dan najla sambung balik baca kuat-kuat dlm keta aku, bacaan surah² lazim dan doa-doa yg dier dah blajar kat tadika Ibnu Abas seperti kebiasaannyer...


so.. moral of the story is :
Lembu jantan ader tanduk, lembu betina tiada tanduk.. sekian (^_^)v

9 comments:

kuizikel said...

hahahahahhaha bagus anak2 sdara ko... tak mcm mak ngah dia... kakakakakak

alhamdulillah tak blaku apa2 eksiden akibat mak ngah cuba gak nak toleh kepala keblkg...muakakkaka

cekkeya said...

hahahaha...lombu
lombu~~~


baguih anak sedara ned nih...ekekekek

NedLi Natalisz said...

hahah.. bukan aper.. budak2 skrg nie mcm terlalu awal pendedahannyer. almaklumlah tgk astro.. mcm-mcm ader (^^ii)..

OnaX said...

hahhah... kalo aku.. mesti aku dah toleh belakang... (seperti biasa laaa haha)

NedLi Natalisz said...

patut aa fara & nana cuak jer
biler naik keta ngan ko (^^ii)...

Bahaya weh..
Bila memandu perlu focus...
Itu prinsip asas (^^,)

zack said...

focusnya ko memandu smpi aku dah duduk terkangkang kiak sambil menunggu ko yg drive 80kmph kathighway....gile tak pernah aku bawak kete macam siot mcm tuh hahahaha

NedLi Natalisz said...

kalau yer pun, drive laa molek2 skit zack oi.. taulah keta ko keta auto, xperlulah sampai cenggitue duduknyer.. (^^i)..

aku mmg bawak slow.. berhati-hati dijalan raya tanggungjawab kiter bersama... (^^)v

kalo eksiden .. keta yg laju, impak lebih besar.kalo mati terus takpe gak.. kalo cacat? dah aa x kawen lagik.. (^^,)

dgrlah nasihat aku nie zack.. xder maknanyer ko bawak keta laju2.. aku x heran pun.. hahahah

huD said...

ahahahha otak ko memang yellow sket :))
otak aku pun wahahahhaha time ko citer tu, aku pk mende tu jerk.. tak terpk plak lembu ade mende lain tuk bezekan dierang ahahhahah

NedLi Natalisz said...

Normal laa tuekan. korng yg amik bio nie lagiklaa yellow nyer kan.? haha... lagik pun itu laa yg 100% mengesahkan kejantinaan makhluk tuhan (^^,')....

dan kebetulan pd lembu itu, ianya sgt obvious di mata kasar... huhu

(^^ii)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...