Thursday, February 05, 2009

Taman Kaktus Yang Mini....

Masa kat Cameron hari tue.. mak call suh belikan dier kaktus dlm RM50.. aku pelik jugak, sbb RM10 dah bleh dpt dlm 7 pasu kecik... nie nak sampai RM50 kan.. nak buat aper kaktus banyak-banyak(^^i)..

Pastu suh carik yg kaler-kaler skit.. atau yg ader bunga-bunga.. so antara misi kitorng masa kat Cameron hari tue ialah mencari pokok-pokok kaktus cantik untuk ibuku...



misi mencari & membeli kaktus...


Daripada unit-unit kaktus kecil seperti yg kat atas nie.. mak gubah dan tanam semula, jadik cam yg kat bawah nie...

\(^-^)/ taraaaaa....





Sungguh bersenilah mak nie... kagum aku kejap... kalo tau dier nak buat camnie.. aku beli RM200 pun takper.. tp maybe ada 5-6 pokok yg sama jenis laa (^^ii).. pilihan x banyak laaa... lebih kurng jer pokoknyer...


ermm... ('_^ )..

kalo mak guna pasu besar yg leper-leper mcm org tanam pokok bonzai tue, mesti mak bleh buat taman mini kaktus yg lebih luas dan cantik dan portable (66,)

Next time kalo pg cameron lagik, aku nak carik aa kaktus lebih skit... cam cantik laa plaks kalo letak dlm bilik erk?.. huhu

9 comments:

kuizikel said...

aku beli 6 pasu kecik aritu, konon nak buat mini2 mcm ni la.. last2 elok je dok dlm pasu kecik tu... tinggal 2 jek yg idup... hahahahhaha

sngguh angat2 cikenshit aku ni...

suka a tgk mak ko pandai berkebun dpn umah... lama tak gi umah ko kan ;)

NedLi Natalisz said...

hehe.. meh aa turun kuantan.. aku bawak pg mandi sungai pandan nak? ajak amir sekali.. jalan-jaln kuantan (^^,)

mak aku mmg ber-tgn sejuk.. hari tue pokok tomato comel yg aku beli kat CH dah nak mati dah.. Mak aku tanam balik, letak baja.. segar bugar semula.. siap berbuah...

heheh.. tp lepas tue aku luper lagik nak siram.. so dier mati balik... mak aku malas dah nak tanamkan balik untuk aku (^^i)

amoi said...

oh cantiknyeeee...

ari tu aku teringin gak nak beli bg mak aku...tp mak aku tak suka kaktus..dia suka orkidlah! hehe...

//puas aku cari entry ko ni...huhu...

NedLi Natalisz said...

xder erk orkid kat CH hari tue ila?

whooz said...

wahhh creatip nye..mak aku pun suka kaktus, nnt nak suh dia buat mcm gini la..cute la

NedLi Natalisz said...

whooz,
heheh.. suruh-suruh, jgn x suruh (^^,) cantikkan, biler dah disekalikan banyak2 dlm 1 pasu?

allelujah_alle said...

salam... nice 2 meet ur blog..
cantiknyer kaktus mak dia.. kita pon ader wat tmn mini ltk lam pot pas2 taruk ats meja stdy..huhuhu

cekkeya said...

waaaa...chantek2...

NedLi Natalisz said...

alle,
waa rajin erk, buat taman mini. best kan, sbb portable... kalo pindah rumah, bleh bawak taman mini pindah sama (^^,)

Cekkeya,
hang try aa buat satu gak , leh letak dlm bilik (^^ )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...