Monday, November 10, 2008

Dragon Fruit Chilled Cheese Cake




smlm aku tgk HO.. CHIAK!! hahhaha.. aku nie mmg obses skit ngan program tv berasaskan masakan nie.. xder sarikata melayu pun aku bleh tgk jugak.. (^^i)...

erm.. ('_~)

selalunyer resepi2 dlm Ho_Chiak x la best sgt.. tp yg smlmnyer mcm bleh kecurkan air liur (^^,)...

tp dier tulis chinese la plaks.. aku mana reti baca tulisan cina (walaupun aku half chinese (^^ii)..) Then nasib baik aku jumper resepi nie kat website 8tv. Tocheee (^^\)

oh!.. nielah resepinyer.. (^_^)


DRAGON FRUIT CHILLED CHEESE CAKE

Ingredients A :
120g Biscuit crumble
100g Butter (melted)

Ingredients B :
2 Dragon Fruits
100g Milk

Ingredients C :
100g Sugar
500g Cream Cheese
300g Whipping Cream

Ingredients D :
2 tsp Gelatin
60g Water


Methods :
1. Mix the biscuit crumble and butter well and press evenly. Freeze it for 10 mins and use as the base.

2. Cook ingredient B until boiled.

3. Beat the cream cheese and sugar until fluffy and add in the whipping cream.

4. Mix the fruit puree with 2/3 of the cheese batter and 1/3 as the original cheese batter.

5. Double boil the gelatin powder and water until dissolve and add into both batters. Pour both batter into the mould and marble it. Chill for 3 hours and serve.




erm... yummy!!!

yg lebih bestnyer resepi nie, kiter xyah bakar2.. tp sejukkan dlm peti ais jerk hohohoooo.. hooooooo chiaaakk!!..


// aku nak tunggu bebudak nie balik cuti raya haji laa.. bleh buat time tue.. shugoiii(^0^)/ Sure mak bengkek ajer ngan aku sbb aku bakal menggemukkan adik-adik lagik nanti (^^il)

7 comments:

kuizikel said...

woooho.. kecur2.. buat nanti dtg KL :)

NedLi Natalisz said...

siyes? hahah.. kiter try erk (^^,)

amoi said...

yeahhhh...dpt mkn cheese cake!!!

weh aini...nnti pas kenduri umah pah ko blk kuantan ke or ko raya kat kl?

NedLi Natalisz said...

balik ktn kot...

nenek aku x berapa sihat la nie.. so aku x rasa parents aku nak raya kat KL.

apersal? nak balik sama ker?

amoi said...

ko blk ngan sapa?aah...ingat nak join ar...aku plan nak blk ahad tu...:D

amoi said...

sori...ym dah block kat ofis...huhu...

NedLi Natalisz said...

balik ahad? haha.. aku ingat nak balik sabtu tue gak.. lepas jer kenduri pah, aku terus balik.

Isnin raya kan? mana bleh aku balik ahad.. sapa nak tolong belikan mak aku daun ketupat nanti (^^!)

setakat nie maybe tumpang ona.. tp kalo bertukar plan.. maybe aku bawak keta laa kot. tatau lagik.. nanti kiter hello2 erk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...