Monday, November 17, 2008

Madagascar :Escape 2 Afrika



Aku boring² smlm.. so ajak nana keluar tgk wayang. Lagik pun dah 2 bulan lebih x gi tgk wayang. Rasa mcm gian la plaks.. (^^,)

Actually ader 2 pilihan.. sama ada tgk james bond, atau Madagascar II. Last² kitorng decided Madagascar, memandangkan misi kami semalam adalah untuk menghilangkan tensen semata-mata.

So sedikit review…

Plot asas movie nie xder banyak beza sgt ngan movie yg first.. kalo dulu diorng tersesat kat Madagascar, skrg nie tersadai kat Afrika pula, tanah kelahiran Alex.

Masih lagi menerapkan nilai-nilai murni persahabatan, tp kali nie ditambah skit dengan kasih sayang dan hubungan kekeluargaan.

Movie nie memang klakar giler, pastu ada pulak watak-watak sampingan yg comel².

Paling aku suker, scene masa Alex & beberapa ekor anak singa, bersiap² untuk uji skill bertarung bg memastikan mereka nie layak duduk dlm kelompok kawanan singa kat situe..

Huhuhu… sgt coh-mel anak-anak singa tue menari-nari menuju ke gelanggang pertarungan. Geram jerk aku nak picit sekor-sekor (^^i)

Tp tuelah kejap sgt laa citer nie, sejam setengah ajer.. sedar-sedar dah habis… Rasa mcm x puas gelak pun ada .. (‘_^)


So.. drpd 10.. aku kasik 8 bintang…



// Kalo bawak aneem ngan najla mesti diorng akan keluar panggung sambil nyanyi..” I like to move it!..move it!!.. I like to.. move it!” (^o^)v


2 comments:

amoi said...

sib baik ko tak tgk james bond...tak best aa...ngantuk aku...haha...

best ek madagascar...ingat nak gi tgk gak ar nnti...

NedLi Natalisz said...

nasib baik, boring erk james bond?

Huh! harap hero jer ensem, tp citer boring x guna gak kan? haha.


btw.. tgklah madagascar.. mmg klaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...