Thursday, November 20, 2008

Antara Aku dan Si Rambut Afro...



Hari tue... aku pg KMC, kebetulan tok nak buat weekly check up, amik ubat dan buat physiotherapy.. aku pun pegilah ikut sekali buat check up kat bhgn ENT.

Actually x terlintas pun dek akal aku nie, utk buat ENT check.. tp setelah dipaksa disuruh dek bah dan chik Mie, so aku pun pglah... Maybe diorng dah x tahan dgr aku asyik bersin pepagi kot.. ('_^)v

Erm.. biler kat KMC, banyakla plaks procedurenyer.. Sampai kena buat x-ray muker aper semua.. hohoho cuak giler aku biler perlu masuk dlm x-ray machine tue.. rasa mcm blakon dlm citer star-gate pun ader gak hahha.. besar giler machine. (^^ii)

Then kena tunggu kat bilik doktor semula... pastu doktor ckp.. aku cumer alahan peringkat biasa jer.. so elakkan perkara-perkara yg bleh sbbkan aku bersin.

Aku ckplaa.. aku mmg banyak alahan.. xleh perubahan suhu yg mendadak, pollen, debu,seafood, bulu kucing.. then tetiba doktor pandang aku (mcm nak tanyer aku ader bela kucing tak?)

... dan tanpa tunggu pertanyaan yg sepatutnyer keluar dr mulut doktor, aku pun jawap. "Oh! saya dah buang dah semua kucing2 saya.." pastu doktor tue senyum jer. ~macam mana dier tau aku suker kucing erk?(^^i)


Eh!... ( ^_')

aku bukan nak cerita pasal nie tadi... aku nak cerita pasal incident aku ngan budak rambut afro kat klinik al-farabi dulu tue... ('_' )


erm.. ('_^ )

... kendian aa citer...


7 comments:

amoi said...

oit...apa ni...tajuk lain...isi lain...potong markah...ahahaha...

NedLi Natalisz said...

hahahha... ('_' )

masa buat karangan nie.. tetiba terbayangkan mamat afro lain laks.. so tetiba jadik kompius biler dah bercampur2 cerita..

so kendian aa, biler jiwa dan raga kembali tenteram.. aku tulislaa pasal "Incidentku dgn mamat afro di klinik al-farabi" tue..

Wawa Shukor said...

ler...

kuizikel said...

aha.. hampeh la ned.. tajuk tak seindah cerita.. ingat nak citer doktor tu ensem ke aper ke.. mintak no fon ke.. muakakakkka

p/S: tringat dr. afifi izzudin ms orientasi kat 7th dulu ;) wink wink

huD said...

Motiff citer nie ngah??
aku nak dapat abg ipar ke minggu depan? ahahhahah

NedLi Natalisz said...

korng nieeehhh (nada mcm najla selalu buat)

cepat sgt pikir yg bkn2.. kisah mamat afro tue, actually kenangan zaman muda2 dulu .. insident yg berlaku masa tunggu giliran untuk jumper doktor...

doktor yg buat ENT checkt tue dah tua okeyy.. tahap boleh jadik datuk org dah hahahah (^^i)...

x sesuwaii....

kui..
eh kat mana dr afifi skrg? hahha tiba-tibaaa... tanyer soalan tue.. bleh?

uda>
ingat buku tue ader magik ker? MOTIFF?? nak abg ipar cepat2...

org suh kenalkan ngan IR.M tanak kasik.. mintak tlg kenen2kan ngan DR.CHOKI-CHOKI.. dah balik negeri la plaks...(^^,)~ aii.. sooo unlucky...

OnaX said...

ahahhaha...

karangan nih tak lepas SPM tau...

ahakss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...