Thursday, September 04, 2008

Ramadhan kembali lagi... (^_^)




hohoho.. sesedar dah masuk hari ke empat berpuasa kan... aku x sempat nak wish kengkawan sowang-sowang.. kalo last yr... esok nak posa.. siangnyer dah sibuk sms /forward email /send offline msg kat YM (^^!)

Tahun nie tulis kat blog jer laa (^^,)v...

erm..

Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kiter semua, lebih banyak ibadah dpt disempurnakan, lebih banyak hikmah, nikmat dan lebih penghayatan dr kiter semua..
~ amin

Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua




// Aku suker sgt lagu Raihan nie... (^^,)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...