Thursday, August 28, 2008

Wall.E




Dah tgk dah citer nie.. best!!.. citer sci-fi_romantic_comedy paling best pernah aku tgk setakat nie (^^,)

Movie ini berlatar belakangkan zaman akan datang, di mana bumi ketika itu sudah beratus-ratus tahun tidak didiami manusia lagi, kerana telah dipenuhi dgn sampah-sarap yg terlalu banyak.

Yang ada di bumi time tue hanyalah sebuah robot pemampat sampah, bernama Wall.e. (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class).

Selepas beratus-ratus tahun memampat sampah (sbb manusia luper nak turn off-kan dier) satu hari dier terserempak dgn Eve, sebuah robot canggih yg diturunkan ke bumi bersama satu misi khas.

Iaitu mencari hidupan di bumi dan bila misi tercapai, Eve dibawa balik ke angkasa kembali dan bermulalah pengembaraan Wall.e ke angkasa mencarik chenta hatinyer si Eve.



Wall.e dan aweknyer, Eve..



Erm… (‘_^ )

Citer nie,bagi aku.. jalan ceritanyer xlah sekuat Finding Nemo dan The Cars… tp Pengarahnyer, pacik Andrew nie, berjaya membuatkan movie nie membawa penonton menjelajah bersama Wall.e

Dan walaupun tanpa dialog yg banyak, movie nie penuh dgn surprise, aksi-aksi menarik, klakar dan scene-scene menyentuh hati… (^_^)

Pengajaran drpd citer Wall.e ini ialah, hargailah alam sekitar kita dan org-org yg kiter sayang.. (^^)v

So.. drpd 10, aku kasik 8 bintang.






// Kalo dpt walle nie buat pets pun bagus gak kan? Comel, berdikari dan kos efektif (^^!!)



4 comments:

amoi said...

aku rasa cita ni cam boring sket aaa...menyebabkan aku ngantuk...ke aku mmg ngantuk time tu? :P

tp cita ni mmg ada msg la...

nedli said...

ko mmg x sama taste ngan aku laa amoi (^^!).. dr dulu lagik..

aku suker soya.. ko tak suker soya.. ko suker susu dutchlady perasa strawbery,aku x suker... (^^!!)

amoi said...

ahahahha...tu la pasal...
tp taste ko sama shuk aaa :P

weh..bila plak aku suka susu strawberry ni...aku suka coklat la :P

NedLi Natalisz said...

hahahha.. sbb tue aku ngan shyuk bleh naik satu rakit .. kitorng sekepala (^^!)

eh?! bkn strawberry erk? sudah tukar? hahahah.. aku ingat2 luper.. tp yg penting susu kotak dutchlady kan dulu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...