Saturday, July 05, 2008

Kung Fu Panda



Aku memoviekan diri smlm… saja jer nak relax²kan otak yg tgh serabut giler (^^!!)..

pening aa aku tgk document-dokument delivery kali nie.. pastu dier punyer skema claim pun banyak sgt formatnyer huhu… (- -i) adoiiilaa..

Memula ingat nak gi tgk citer Sepi ngan Izzah, tp x jadik laks… sbb izzah pun tgh busy skrg.. nak deal ngan Maybank ke aper ke benda ntah dier sebut smlm.. so last-last aku join abgwan tgk Kung Fu Panda ngan kak Uda dan anak-anak.

Sesampai kat MegaMall, aku ngan bebudak kenit dua org nie turun dulu sbb nak pg belikan tiket, kak Uda ngan abgwan pg park keta sat..

Masa kat kaunter, aku terus mintak 3 tiket dewasa… Pastu budak kaunter yg kiyut mcm Dr. Shauqi tue tanya balik… “3 dewasa?”..

(^^,) Pelik kot.. dlm zaman yg harga minyak dan barang-barang mula menaikkan diri nie… kenapalah aku nak bazir² duit beli tiket dewasa untuk aneem dan najla…

Memang lah bebudak berdua tue excited giler sbb dpt tgk Kungfu Panda.. sampai peluk-peluk papan poster kat depan kaunter tue.. tp xderlah aku nak membazirkan?.. aku tgh berjimat laa nie… Beli 3 tiket, bleh tgk untuk 5 org… (^^,)..

Sementara bebudak 2 org nie x perlu tiket untuk masuk wayang lagik.. baik bawak tgk kartun sebanyak mungkin (^^!!)


Oh!..… Berbalik kpd Citer Kungfu Panda.





Movie nie actually simple jer jalan citer dier.. tp cara penyampaian “moral of the story” yg diorg olah nie mmg menarik … bersahaja dan melucukan.. aku mmg gelak sepanjang movie…

Movie nie, tentang seekor panda yg bercita-cita nak jadi seorang pahlawan handal berkungfu tp hakikatnyer dier hanya seekor panda yg membantu ayahnyer menjual mee

Tapi pd satu hari, dgn tidak semena-mena dier telah dipilih oleh tok Guru Kekura untuk menjadi Pahlawan Naga bagi menlindungi kampung mereka drpd ancaman Tai Long

Dr situ, Fo terpaksa bekerja keras dan menghadapi pelbagai cabaran...


Erm.. (‘_^ )

Oh!.. untuk movie nie, diorng guna nama-nama besar untuk jadik suara kpd karektor-karektor utama dlm nie… antaranyer Jackie Chan, Angelina Jolie dan Black Jack…

dan ini, beberapa komen dr penonton yg telah menonton movie ini semalam :

“besh.. besh.. adik syuker!!… biler bukak mata cikit.. dier dah habis” ~najla, penonton cilik yg excited sampai tertido dlm pangung semalam (^^!!)

" a'ah.. kakak syuker citer nie " ~Tasneem, sambil memeluk poster kungfu panda untuk kesekian kalinyer.

So, drpd penelitian dan respond-respond positif penonton, aku kasik 7.5 bintang



4 comments:

kuizikel said...

" a'ah.. kakak syuker citer nie " ~Tasneem, sambil memeluk poster kungfu panda untuk kesian kalinyer.

kesekian laaaaaaaaaaaaa heheheh..

wowowo.. sib baik org jual tiket tu tak tanya mana bapaknye? :D

NedLi Natalisz said...

(^^!!) org demam menulis blog


[wowowo.. sib baik org jual tiket tu tak tanya mana bapaknye? :D"]

oh! hal ini xkan tejadik, kerana aku dah pesan kat bebudak nie awal2..

panggil aku 'mak ngah' kuat-kuat setiap kali ader pakwe ensem kat sblh kitorng (^^!!)

amoi said...

haha...baru aku tau dak kecik takyah bli tiket...

ko ni sesuai jd wartawan hiburan part bg komen cerita...hehe...

tak sempat nak tgk lagi...teringin gak nak tgk...sbb cam best...

NedLi Natalisz said...

moi,

tuelah aku ingat nak buat part time laaa.. jadik pengkritik filem untuk show "Wayang siapa kalau bukan wayangg??.. wayang kiter"

tp slot tue dah xder kat astro.. kalo idak mesti aku dpt tgk wyang free jer kan..

harharhar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...