Tuesday, July 22, 2008

Hana Kimi - School life?



aku baru jerk habis, buat marathon citer jdrama nie

Memula ingat citer nie cuma ader versi Taiwan, tp lepas tgk kat website Kudin, ader post ttg citer versi-jepunnyer...

x sangka versi Jepun lebih besh... (^^,)





Citer nie pasal sowang awek jepun (Mizuki) yg duduk kat US, tp dtg ke Jepun dgn satu misi: membantu idolanya (jaguh lompat tinggi).. kembali beraksi di padang..

Hanya ada satu cara jer untuk dier membantu idolanyer (Sano); dier mesti masuk sekolah yg sama dgn Sano dan menjadi kawan karib Sano..

Oleh kerana Sano pg ke all-boys school, so Mizuki terpaksalah menyamar jadik budak lelaki... (^-^ )





kagum betul ngan org jepun nie... boleh dier dpt pelakon-pelakon lelaki ramai giler cenggitue.. mau dekat 50 org tue, utk 3 dorm asrama(^^i).. comel² & kacak² laks tue.. huhu (o.O)

cuba kiter kat mesia nie, balik-balik muker zack zaidi, farid kamil, piere andre...

Itu pun nasib baik lagik.. kalo diorg still amik awie/rosyam nor jadik budak skolah lagik, mau meletup tv kat rumah sbb dah x sanggup nak tayang drama-tv tue (^^!i)


oh!... ('_^ )

citer nie.. mmg awal² lagi dah x logik dah.. dier siap tulis lagik, sila abaikan ketidaklogikan dlm drama ini...(^^i)so tgk untuk suka-suker jer laa..

Tapi aku enjoy tgk citer ala-ala comik style nie.. dan apa yg penting (kerjaa.. sama), lepas tgk citer nie, aku teringat kat senpai aku masa kat Bentong dulu (^^i)...

watak Sano sgt_sgt_sgtlah mirip dgn dier... dr segi watak, penampilan, ketinggian.. rambut & features pun aderlah skit² ruper hero nie... huhuhu... ('.^)

aku patut suruh Zack tgk citer nie... mesti dier pun akan teringat kat abg_senior_kelas_atas, masa form 1 dulu, yg selalu kitorg usha, setiap kali Senpai turun/naik tangga sebelah tingkap kelas kitorg (^^!!)...

hoho.. ingat lagik muker Zack.. tersengeh² gelakkan aku setiap pagi sambil bawak cerita pasal Senpai..

Since zack duduk aspuri, dan Senpai kat Aspura, boleh dikatakan setiap aktiviti Senpai slps waktu sekolah, mesti zack kongsi ngan aku (^^,)

erm.. rindulah plaks.. zaman skolah kat bentong...



// pojan, tolong simpan Jdrama Hana Kimi yg adik ko dl tue yer, nanti aku dtg KL bawak HDD (^^ii)



8 comments:

amoi said...

mcm best jek cita ni...ko beli vcd dia ke?leh pinjam tak? :D

NedLi Natalisz said...

aku tgk kat you tube (^^,)

2 hari buat marathon sampai termimpi-mimpi bercinta ngan Sano sama.. (^^i!!)

NedLi Natalisz said...

luper nak ckp...


adik pojan ader dl citer nie..
nanti mintak kat pojan...

kui said...

woooo.. best2.. ada lagi ni dlm laptop.. cptttttttt dtg sini. masak mee kari skali.. huhuhu

huD said...

Citer nie best gilak!!!!
ahahahahha nakatsu-sama!! hontoni sukides!! ahahahaha geDs giler
uda dah abes donload, dah abes nonton due kali kut
suke time, nakatsu ati berdebar2 tue ehehhehehe

NedLi Natalisz said...

pojan,
hehhe... nanti aku dtg erk, amik citer tue... aku bayar ngan mee kari erk (^^!)


Uda,
weh xder lab ker? sampai tgk citer tue sampai 2 kali (^^,)

Me MNN said...

Em,Hana Kimi is a great jdorama.

NedLi Natalisz said...

Me mnn,

betul.. betul... setuju sgt, lebih best dr waterboy, good luck dan it'a wonderful life.. (^^)

lepas nie cuber try tgk jdorama:H2 plaks,best gaklah citer dier... adaptasi dr komik jepun H2.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...