Tuesday, June 10, 2008

Alahai Domino's Pizza...


Smlm aku lepak opis uda.. sementara nak tunggu hari petang.. (aku ader meeting kat Melawati petang smlm).. so masa lepak-lepak tue nampak kupon Domino's atas meja uda... belek-belek tetiba rasa lapar laks (^^!)

so aku pun menelefonlah encik Domino's nie... aku dah ler first time tepon.. dier punyer soalan punyer la banyak, mcm sengaja nak menghabiskan duit tepon aku jer... tertekan aku dibuatnyer.

Itu takpe lagik... masa beri alamat, ader ke dier suruhnyer aku eja perkataan U.N.I.V.E.R.S.I.T.I. K.E.B.A.N.G.S.A.A.N. M.A.L.A.Y.S.I.A? panjang tue... bleh putus nafas dibuatnyer.

cuber bayangkan korng kena sebut :

  • U untuk UGANDA
  • N untuk NIGERIA
  • I untuk ITIK
  • V untuk VENDETTA
  • E untuk ENOT
  • R untuk RUSIA
  • ...... sampai ke A yg terakhir tue...

Tak ke senak otak nak memikir setiap huruf tue nak letak perkataan apa...?(^^!!) ~huhu.. takkanlah UKM pun nak kena eja kot...? helloooo???

Patutnyer nama-nama yg biasa cenggitue, diorng nie, kena hafal dah ejaannyer... tampal kat tepi monitor tue, kalo x ingat sgt.. senang nak rujuk..

Itu baru nama kompeni.. blum masuk alamat lagik.. Biler aku sebut, Tingkat 8, Grand Season Hotel... pastu dier suruh eja gak.... aku terus kasik phone kat Uda..

Huhuh xleh tebing aku mamat nie... nasib baik dlm telefon.. kalo idak.. mau aku baling tepon aku kat dier.. (^^)v

Lepas uda letak tepon.. selang 5 minit dpt call balik semula.. mintak confirmkan alamat.. siyes aku dah bengang sbnrnyer.. dah lah tgh lapar time tue, tertekan dgn minyak naik harga lagik......


huhu.. sabar jer laaa....




//Nasib baik piza sampai on time.. dan pizanyer best..kalo idak... takmo order domino's piza dah (^_^)

3 comments:

amoi said...

tergelak aku baca posting ko ni...
tp tensen pon ada gak...haha...kalo kena kat aku mmg aku hangin gak...patut ko tanya kat dia...tak sekolah ke?takkan nak eja tu pon tak reti...lainlah perkataan pelik2...

tp skrg kan...kalo diaorg lmbt dah tak dpt free piza dah...dpt free voucher jek...diaorg slalu sgt lmbt kot...hehe...

kui said...

wooo lapo siot aku dengo posting ko.. aku dah la ttekan ni, dr jam 11.00 tadi aku x bgn2 dr seat aku ni. leh terbakar.. lunch pon x lagi ni.. ni dah pukul 2.14.. tidakkkkkkkkkkkkkkkk

NedLi Natalisz said...

amoi,
aku baru first time aa order.. selepas kiter keluar UM.. dulukan kiter selalu gak order.. time-time biler dpt duit dr PTPTN dulu...

Pojan,
haha.. orderlah domino's.. bleh ko blaja mengeja plaks (^^!)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...