Thursday, April 03, 2008

27 Dresses



Aku ajak Izzah kuar tgk citer nie smlm.. klakalaa citer dier.. klaka dan best.. x heavy dan sungguh santai... sgt sesuai ditonton sesama kengkawan pompuan atau bestfrenz yg masih single(^^!)

Citer nie berkisahkan ttg sowang pompuan nie, yg begitu obses menolong kengkawan/ sedara-mara/ kenalan dia, menjayakan perkahwinan mereka, sampai kengkadang mengabaikan keinginan diri sendiri.

Memula start movie nie, ingatkan dier nie kerja sbg wedding planner, tp tak.. dier buat semua kerja-kerja kawen tue semata-mata dengan niat membantu.. dan dier suker kalo satu-satu wedding tue berjalan dengan lancar dan berjaya.

Apa sahaja yg berkaitan dgn perkahwinan dier mmg suker, dr uruskan wedding cake, susunatur majlis, senarai tetamu, dan semestinyer jadik pengapit perempuan utama, boleh dikatakan setiap majlis yg dihadiri, dier mesti jadik pengapit pompuan a.k.a pengurus majlis tanpa bayaran... giler betul..

Yg paling klaka masa dier gayakan balik semula, kesemua pakaian² bridesmaid dier.. macam² majlis dier pernah pg.. dr atas darat, ladang ternak, gothic, ala Las Vegas, sampaikan ke dlm laut.. klaka giler.. comel plaks tue minah nie...





aper² pun citer nie mmg best, sgt santai, sgt enjoy dan boleh ditonton berulang-ulang, sbb citer nie mmg best bagi aku... dan hero dier pun agak hensem

Aku baru jadi sekalik.. ('_~)erm... maybe i should be the cutest bridesmaid for 26 times more, so that i can hang out with someone like Kevin Doyle after that.. huhu(^.^).. eh!chop!..chop!!.. tanaklah watak kevin doyle tue.. nak yg mamat dlm citer The Holiday tue.. lakonan jude law (^^!!)hohoho


Okey... so... Dari 10, aku kasik 6.8 bintang..


// kalo ikut adat melayu… sowang awek yg masih bujang hanya bleh jadik pengapit sampai 3 kali jerk.. kalo lebih nanti susah nak dpt jodoh…. Hohoho(^.^)… Wallahualam..

5 comments:

amoi said...

bes ke?huhu...mmg aku nk tgk cita ni...tapi tak sesuai tgk bersama pakwe ek...ehehehe...

NedLi Natalisz said...

erm.. mcm tak laa.. sbb aku tgk mamat depan kitorng tue mcm bosan giler jerk.. terpaksa layan awek dier kot.. kang kalo x ikut.. majuk plaks.. (^^!!)


lebih sesuai ajak kengkawan pompuan aa.. (^^,)

amoi said...

haha...ye ke?
mlm td aku ajak shuk tgk...
dia gelak2 gak masa tgk...kira ok la tu...hehe...
tp mmg bes aaa...:D

Fazrina said...

nak tgk!! nak tgk!! ;) hukhuk... blom tgk..

NedLi Natalisz said...

moi,
cuber tanya syuk.. ntah2 dier purak-purak gelak kot.. nak amik hati...(^^,)

-hahah saja jerk aku nie provoke2 ila (^^ii)...


pah,
tgklah citer nie ajak yong ker.. tp kalo yadi suker tgk citer2 romantik komedi camnie.. ajaklah dier.. (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...