Thursday, August 10, 2006

Cerita 4 hari, 3 malam...


Masih x hilang penat lagi nie.. Mood kerja pun x mai-mai lagi nie, dan kebetulan kolam ikan kat depan tue, pam air dier rosak, habis mati hampir semua ikan2 kap bah.. huhuhuhu sedey tau..

Aku sedey bkn sebab ikan mati.. tp sedey sbb aku yg kena cuci kolam ikan yg busuk tue.. huhuhu.. dgn ikan2 yg mati dan perut2 mereka yg penuh ngan ulat.. (T,T). Biar tangkap katak, drpd kena uruskan benda2 busuk berulat camtue.. huhu nak nangis dibuatnyer.. tp takper.. kolam tue dah settled dah semalam..


Oh! yer.. Last weekend.. gi antar nana ke Kedah. Dia dpt masuk IPDA kat Jitra nue. Bagus gak.. dekat ngan Fara di UUM Sintok sana.. senang kalo nak balik raya nanti.. bleh diorng balik berdua.. tp bayangkanlah; duduk dlm keta... berjam2 nak menghantar nana punyer pasal.

Dengan najla yg x berenti2 mengomel & buat lawak dan tasneem yg asyik "stop abah, stopp!!" (dia pening masa lalu kat area merapoh-cameron-ipoh tue) dan dgn pala yg pening2 lalatnya.. Agak sengsara gaklah (^^ii).. kira jauh juga perjalanan, bayangkanlah.. merentasi 5 negeri dlm masa sehari!!

Dr Lipis (Pahang), bertolak pagi then ikut merapoh.. masuk Gua Musang (Kelantan), lalu Cameron highland (lalu area kg raja jer) pastu masuk Ipoh (Perak); lalu Kepala Batas (Penang) dan baru sampai Sintok (Kedah) lewat petang.

Giler ah.. kalo x control minda dan pernafasan mmg bleh muntah ijau (^^' ). Err.. actually dah sipi-sipi dah nak muntah tue(^^!!)..


kalo diikutkan mmg malas nak pegi.. tp x sampai hati laks tgk nana.. (mak ngan bah pegi kundasang.. ader meeting, so x dpt nak hantar).. so aku temankanlah. Nasib baik abgwan yg drive. tgk muker nana pun dah cuak2 dah. Maklumlah.. first time nak kena duduk jauh dr family.

walaupun b4 nie dier pernah duduk asrama masa sekolah menengah. Actually nana the one and only anak pompuan mak yg duduk asrama time sekolah.. tp asrama dier dulu dlm pagar rumah jer.. (^o^) kalo asrama xder air, dier balik mandi kat umah (^-^)..

Seminggu b4 pegi kedah.. nana dah x lalu makan. Sian gak.. so untuk ilangkan rasa nebes dia, jumaat mlm sabtu tue we all meronggeng.. belanja dier tgk POC pkl 9.00 mlm, then gi makan2 kat gerai depan rumah sampai kul 1 pagi.. (^_^).


Al-hamdulillah selamat dah nana kat sana, dpt rumet pun baik orgnya, sopan-santun... molek sgt laa.. xderlah jenis huha-huha.. risau gak kalo nana dpt rumet yg rambutnya berkarat (^^' ) dan tinggalah aku sensowang kat sinie.


Boringnyer..

Sapa nak makan kuih2 yg aku masak lepas nie??.. nana dah masuk maktab, farah dah masuk UUM.. uda dah keja KL, mak ngan bah dah duduk Lipis..


erm.. sunyilah saya(-_- )


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...