Tuesday, November 07, 2006

Kenangan Tragis Mengusik Jiwa di Zoo Negara



Last weekend turun KL, ikut abgwan & kak uda gi jenjalan raya. Pastu.. duk ulang-alik area ampang… dan hampir 5-6 kali gak lalu kat depan zoo Negara… dan tetiba aku teringat satu kesah yg begitu tragis, mengusik jiwa di depan pintu pagar zoo Negara…

Actually kesah nie terjadik masa zaman blajar2 dulu.. time tu.. second yr kat UM, kalo x silap (erm.. yerlah… kitorng praktikal LI time tue..)..

Pada satu hari sabtu yg happening, berpakatlah kami nie utk pegi ke zoo Negara… aku, pojan, ila dan baya.. berpakat-pakat 4 sekawan..

Kebetulan, pg tue.. ila & baya nak gi opis kejap. Diorng nak siapkan kerja skit.. So, perancangan awal pagi ditunda ke tengah-hari.. semua jajan dah siap dlm beg piknik rotan tue ~eh!.. mana erk beg tue skrg?... (‘_- ) luper laks aku letak mana..

Pastu.. gitu.. gini.. gitu ginie.. dlm pkl 2 lebih baru bertolak ke sana… aku bonceng skuter pojan (minah paling glamer kat FSKTM masa tue.. sbb dier sowang jer yg ader skuter kaler kuning terang…(^^!!)..).. ila laks naik motor ngan baya.

Actually dr UM Bangsar ke area ampang tue.. kalo naik motor x sampai sejam pun kan… tp kitorng sesattt!!!..hahahah baka! (^__^)..

Naik motor pun leh sesat, giler ah mengong time tue.. bayangkan naik motor.. duduk sampai 2-3 jam atas motor sambil memegang bahu pojana… mmg rasa mcm nak patah pinggang… tuhan jer yg tau… huhu..

Tapi akhirnya sampai juga ke destinasi.. dgn penuh semangat berkobar2 nak tengok gajah-rimau, dr tempat parking lot menuju ke pintu masuk zoo negara…

Sesampai sahaja di gate utama Zoo Negara, semua mata tertumpu di papan tanda masa melawat....


MASA MELAWAT TAMAT PADA : 5.00 pm


(T_T) huhu.. sedeynyer..

Mmg kami sampai tepat2 kul 5.00 petang kat gate zoo tue… Kempunan nak tgk menatang2 semua… last2 jalan kat luar zoo jerk .. pastu balik, dan sampai skrg aku x berkesempatan lagi nak masuk Zoo Negara..




//erm.. tetiba rasa mcm teringin laks nak pg zoo (^^i)



2 comments:

pojan said...

hahahahah.. hahahaha.. ahhahah..

samala kita.. smpai skang tak jejak kaki ke zoo negara.. hmm kena wat trip 1 hari nanti a..

lenguh ngan muka itam kena asap2 pncemaran di kl. :D

kenangan terindah kan? :D

ned said...

ha'ah.. kenangan terindah

nanti kiter buat trip nak? bawak adik2 kiter semua nak? (mcmlah adik2 nak gi zoo negara...(^^!)..)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...