Sunday, October 01, 2006

Dari Kuantan ke Aberdeen

Kelmarin hantar Uda ke KLIA. Flight dier pukul 11.45 pm. So lepas berbuka dan selesai solat maghrib.. kitorng bertolak ke KLIA, dr umah abg atan. Semua org ader ngantar kecuali kak chik.

Heheh Uda ader gak berbunyi… kak chik macam x kisah jer dier nak gi Aberdeen. Actually kakchik dah jumper uda seminggu lepas.. dier xleh nak amik cuti lagik, minggu sudah pun dier dah ponteng kelas.

Erm.. bleh dikaterkan agak huru-hara gak ah nak ngantar uda semalam. Penuh pancaroba hehehe. Memula lepas berbuka tue.. mcm semua org berlengah2.. serkup x jumperlah.. kain telekung xderlah, pin tudung hilangla.... last2 bertolak nak dekat pukul 9. asalnyer kengkonon nak bertolak dlm kul 8 suku.

Pastu on the way, aku yg bawak keta mak, singgah nak amik minyak jap.. tetiba camry xnak hidup laks… huhuhu… dah ah aku bawak org yg nak naik flight nie, org penting... beg2 uda semua dlm bonet keta.. nasib baik mak ngan abgwan blum terlajak jauh. Lepas tolak keta ketepi… terus mintak bah undur keta spy bonet keta bah dekat dgn bonet keta kitorng. Bateri camry problem… so xleh nak start.

Abgwannyer keta facing enjin keta camry.. buat jump start.. sementara tue.. we all punggah semua beg uda dlm keta bah.. brg2 dlm keta bah.. punggah dlm keta camry mak.. hahahah x sampai 15 minit.. barang2 dah bertukar kereta ( bleh masuk amazing race cengginie.. (^^,) )

just in case camry still xleh nak start… kitorng tinggalkan camry kat situ kejap, dan semua2 sumbat dlm keta abgwan & bah ler.. ehheheh Tp alhamdulillah bleh start.. make sure jgn mati enjin on the way nanti..(^^!!)..

Sampai KLIA nak dekat kul 10 gak. Most of kengkawan uda dah ader kat sana.. then radie, kak ngah sefamily pun sampai… maklong ngan kak nora anak-beranak pun ader gak.. kiranyer ramai gak ah…

Then gi la plaks timbang beg .. heheh terlebih 27 kg. umang ai… kat situ gak punggah beg uda.. last2 tinggal satu beg besar shj. Beg satu lagik bawak balik.. (nanti leh aku guna kalo nak gi tgk uda kat UK nanti.. heheheh).. bleh dikaterkan kitorng bertindak pantas ah gak malam semalam.. ehhehe bleh menang ah.. kengkurang tempat ke-3 kalo masuk gameshow (^_^)…

Tp itu pun beg uda masih terlebih 8 kg.. akak yg menimbang tue kasik can kat uda.. ( tak pun dier takut kena tengking ngan abg atan sekalik lagik.. (^^!)..)

Then.. dah sampai kat pintu berlepas. Htr mcm biasa.. salam-salam.. peluk-peluk semua org…… ( rasanyer itu first time aku peluk adik aku… (^^i)… ) abg atan dptkan pas vip.. so dier, mak ngan bah leh antar uda sampai gate.

Penerbangan amik masa 12 jam untuk sampai ke Amsterdam dan 2 jam lebih dr Amsterdam ke Aberdeen. Uda x transit kat Heathrow, London… maybe sbb leceh & crowded kot kat sana… better transit kat Amsterdam jerk. So kalo ikut pengiraan.. dier dah lama sampai dah nie… hoping dier sampai dgn selamat… Amin.




-----------------------------------------


// Uda dah selamat sampai Aberdeen dah...heheheh.. siap tolong servey kan aku abg2 scotland lagik... bijak.. bijak... x sesia aku ader adik yg bijak macam dier.. hehehe...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...