Wednesday, March 22, 2006

In love with Casanova..




"Give me one man, whose’s man enough to love a woman, and if i'm that woman, i will love him... only him & forever"-Francesca Bruni (Casanova)


Cerita nie,jenis romantik komedi ringan... sesuai ditonton untuk merelek²kan otak... Ianya adaptasi dr kisah lagenda-Casanova mengenai pembohongan & penafian, nafsu & wanita serta erti cinta sebenar.

Movie nie dinaikkan moodnyer dengan mengetengahkan era zaman pertengahan.. Kisah bermula apabila Casanova,lakonan my Heath Ledger (erm.. mmg ader erk org nama Casanova zaman nieh?) terjatuh hati pada seorg wanita yg bijak dan mementingkan ilmu, Francesca Bruni (zaman nie, wanita tidak dipandang tinggi dan semua sekolah, hanya dipenuhi oleh kaum lelaki).

Dalam masa yang sama, Casanova tlh bertunang dgn sorang gadis bangsawan-Victoria. Francesca pula telah ditunangkan dengan seorang saudagar kaya secara paksa-rela. Daripada kepelbagaian salah paham kepada kelicikan penipuan Casanova.. cerita nie terus mengujakan hingga ke akhir.


Walaubagaimanapun, oleh kerana citer nie biasa-biasa jerk.. so, aku kasik 6 bintang drpd 10.

---------------------------------




Erm.. aku suker hero nie (^^!!)

actually dah minat dier, sejak dier belakon dlm 10 things i hate about you lagik (dier mmg dah cam cute dah time tue.. ) tp kali nie mcm lebih comel laa... dgn senyum senget (ala² vince), jelingan menggoda dan ayat² power seorng casanova .. hahahah.. comel... comell... sgt comel... dan biler dier bersungguh² mengorat heroin, maka dier jadik lebih comel lah... (^^!)..

dier maybe bleh jadik big star kot nanti.. lakonan dier dlm the patriot pun ok (err.. uda yg kater... aku x suker tgk citer² perang nie..) tp lebih suker kalo dier belakon citer² romantic komedi remaja² nie.. hehheh sbb heath nie a kind of, person yg boleh membuatkan org jatuh hati setiap kali org tgk dier.. ahhahah camner tue?



// ayat yg terlalu memuja... (cuber elakkan next time erk..(^^!!)..)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...